Program


Folyóügy
7

Folyóügy

Folyóügy
(az RS9 Színház előadása)
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 14. vasárnap, 20:00

 „Cégünk a beszélgetést minőségbiztosítási okokból rögzíti.” Mindenki kapott már váratlan telefonívást telemarketingesektől, adósságkezelőktől, biztosítási ügynököktől. Felmerült már Önben Honnan tudják a nevét, a telefonszámát? Miért kérdezi, hogy mikor született, hol él, milyen az anyagi helyzete?

„Nézze, én csak a munkámat végzem” - biztosan rázta már le Önt ezzel a mondattal az unott asszisztens, a kalauz, a pöffeszkedő irodista, de ismeri a bunkó taxist, az arrogáns portást is, és fröcsögött már kisnyugdíjas a buszon Ön mellett.

Tudta, hogy egy abszurd drámában él?

A Folyóügy egy felvonásban mutatja be azt a kört, melynek mi is részei vagyunk: a zavaró, frusztráló és néha képtelenül vicces szituációkat, melyekkel nap mint nap találkozunk,a mai Magyarországon, ahol egy kis hatalomra hivatkozva bárki kész pokollá tenni a másik életét professzióján belül és kívül, hogy a végén visszatérjünk az alapkérdéshez: mégis miért egymás kárára élünk?

---- KRITIKÁK ----

"Az RS9 Színházban bemutatott Folyóügy a lehető legszebb módon folytat Monty Python-i hagyományokat, miközben azzal is tisztában van, hogy az általa bemutatott világ akár a valóság is lehetne. " - Stermeczky Zsolt Gábor, Prae.hu

"szórakoztat, és ehhez nem is kell abszurdabbnak lennie az úgynevezett magyar valóságnál." - Szarka Károly, Irodalmi Szemle

"A pergő, nagyon is életszagú párbeszédek mellett a legtöbb jelenetben a színészi játék a humor forrása. A színészek karikatúra-szerűen, ugyanakkor nagyon letisztult vígjátéki egységekként skiccelik fel ezeket a mindennapi figurákat és alkalmi zsebhitlereket: a postást, a kallert, a mávost, telefonos operátort, a felvételiztető céges munkatársat, az idősebb puma kolléganőt és persze a telefonon zaklatott, kötekedő állampolgárt." - Kollár Zsuzsanna, Apokrif Online

"létező alakok ezek, az előadásban látott karakterek legalább ötven százalékával én is összefutottam már eddigi életem során és habár a darab nem szociológiai elemzés, némileg mégis reflektál problémákra." Tóth Emese, Tiszatáj Online

---- SZEREPLŐK -----

Szereplők:
Mérai Katalin
Málnai Zsuzsanna
Jászberényi Gábor
Kathy Zsolt
Makray Gábor

Író: Braun Barna
Rendező: Csáki Rita

Az előadás hossza: kb. 75 perc, szünet nélkül

 

 

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Kövessen minket!


További ajánlataink


akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Eric Lee-Magic Show-Francia vendégjáték

Fővárosi Nagycirkusz

Március utolsó hétvégéjén a francia Eric Lee az illuzionisták vérbeli fenegyereke, a négy alkalommal látható Magic Show című műsorában megmutatja,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!