Program


Fiatal zeneszerzők nagyzenekari művei - Óbudai Danubia Zenekar

Fiatal zeneszerzők nagyzenekari művei - Óbudai Danubia Zenekar

A Zeneakadémia mesterképzésén 2020-ban végzett négy komponista – Németh Zoltán, Józsa Tamás, Dobri Dániel és Lázár Dániel – zenekari művekkel mutatkozik be a szélesebb nyilvánosság előtt.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 8. szerda, 19:30

FIATAL ZENESZERZŐK NAGYZENEKARI MŰVEI

Németh Zoltán: Concertino for Piano and Orchestra
Józsa Tamás: Lento
SZÜNET
Dobri Dániel: PentaTones for Orchestra
Lázár Dániel: Inventio

Németh Zoltán (zongora)
Óbudai Danubia Zenekar
Műsorvezető: Molnár Szabolcs

A Zeneakadémia mesterképzésén 2020-ban végzett négy komponista – Németh Zoltán, Józsa Tamás, Dobri Dániel és Lázár Dániel – zenekari művekkel mutatkozik be a szélesebb nyilvánosság előtt. Németh Zoltán kéttételes, miniatűr zongoraversenyének szólistájaként színpadra is lép. Józsa Tamás zenekari kompozíciója egyfajta katalógusként mutatja be mindazokat a zeneszerzői technikákat, melyeket zeneakadémiai tanulmányai során a barokk ellenpontból merített. „A mű hangszerelésében – fogalmazott – minimalista zeneszerzők (Górecki, Arvo Pärt) ismert technikái mellett filmzenei megoldások is jelen vannak”. Összegzésként tekint Inventio című munkájára Lázár Dániel is, melyben az eddigi pályája során elsajátított kompozíciós technikákat foglalta össze. Dobri Dánieltől az Új Magyar Zenei Fórum 2020-as zeneszerzőversenyének nagyzenekari kategóriájában III. díjat nyert darabjának új változatát hallhatjuk.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont, Óbudai Danubia Zenekar

TÁMOGATÓ: Nemzeti Kulturális Alap

Ajánlatunk


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A finn színházi élet egyik legfontosabb alkotójának darabja érzékeny és szórakoztató helyzetekben mutatja meg, miként próbál alámerülni három igaz barát a férfilélek különös mocsarába.

Kövess minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!