Program


Ferenczi és Freud
4

Ferenczi és Freud

Egy végzetes négyszög története – Ferenczi Sándor és Sigmund Freud barátsága
Írta: Sándor Anna

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 12. szerda, 19:00

A magyar pszichoanalízis legjelentősebb alakjának, Ferenczi Sándornak és világhírű mesterének, Freudnak a különleges kapcsolatát viszik színre november 25-én a Spinoza Színházban. Czeizel Gábor rendezésében Székhelyi József mellett, Gémes Antos és Takács Kati főszereplésével kerül bemutatásra egy végzetes négyszög történetéből fakadó dráma.

Ferenczi Sándor, Freud munkatársa és barátja, később kiszemelt utódja lett a pszichoanalízis első professzora. Ferenczi hozta ki Freud tudományát a kezdeti bécsi magányosságból és hozta létre a Budapesti Iskolát. Kapcsolatukat azonban egy végzetes négyszög felborította. Ferenczi beleszeretett párja, a 8 évvel idősebb Gizella lányába, Elmába is. A két nő között nem tudott dönteni, végül Freud tanácsára Gizellát vette feleségül. E tanács következményeként azonban megromlott Ferenczi és Freud érzelmi kapcsolata, ami viszont elősegítette Ferenczi szakmai továbblépését. Ekképp születtek meg Ferenczi eredeti gondolatai, tanulmányai. A Ferenczi-Freud- Gizella-Elma négyszögéből fakadó dráma bemutatja a pszichoanalízis születését és a gyerekcipőből adódó buktatókat is.


 

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kövessen minket!


További ajánlataink


Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!