Program


EurOpus - Sarah Chaksad Songlines
2

EurOpus - Sarah Chaksad Songlines

Az 1983-ban született bázeli szaxofonos Sarah Chaksad zenekarvezetőként és komponistaként is meglehetősen szokatlan utat választott: a nagyobb formációktól halad a kisebbek felé. Miután komoly visszhangot keltett 16 fős nagyzenekara, a Sarah Chaksad Orchestra, illetve a csupa hölgy alkotta 15 fős International Female Musicians Collective (IFMC) révén, a közelmúltban két női és négy férfi muzsikustársával – valamennyien kiemelkedő tehetségek..

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 10. péntek, 20:00

EurOpus | Sarah Chaksad Songlines (CH/IR/NO/AT)

Közreműködik:

    Lisette Spinnler - ének
    Sarah Chaksad - altszaxofon, kompozíciók
    Hildegunn Øiseth - trombita, kecskeszarv kürt
    Pepe Auer - basszusklarinét
    Malcolm Braff - zongora
    Marc Mezgolits - basszusgitár
    Gregor Hilbe - dob

Az 1983-ban született bázeli szaxofonos Sarah Chaksad zenekarvezetőként és komponistaként is meglehetősen szokatlan utat választott: a nagyobb formációktól halad a kisebbek felé. Miután komoly visszhangot keltett 16 fős nagyzenekara, a Sarah Chaksad Orchestra, illetve a csupa hölgy alkotta 15 fős International Female Musicians Collective (IFMC) révén, a közelmúltban két női és négy férfi muzsikustársával – valamennyien kiemelkedő tehetségek és a nemzetközi színtér jól ismert személyiségei – megalapította Songlines névre hallgató európai szeptettjét.

Sarah Chaksad altszaxofonja mellett Hildegunn Øiseth, az IFMC-ben is játszó norvég trombitás a másik muzsikus, aki különleges hangzást ad minden szerzeménynek – olykor egyedi, kecskeszarvból készített kürtjével. Lisette Spinnler Svájc egyik legismertebb énekművésze, akinek különös erőssége a spontán, kellemes és eleven improvizáció. Az Opust több ízben is megjárt Christoph „Pepe” Auer tiroli szaxofonos, a rangos osztrák Hans Koller díj nyertese, egyéni basszusklarinét játékával gazdagítja a zenei szövetet. Honfitársa, a bázelben tanuló Marc Mezgolits hangszerével igen sokban járul hozzá ahhoz, hogy a hangzás ilyen friss és modern legyen. A zongoránál a zseniális, erőteljes ritmikájú, független és kozmopolita Malcolm Braffot találjuk, míg a doboknál a rendkívül sokoldalú, szintén többszörös Opus-fellépő Gregor Hilbe foglal helyet, aki ethno és elektronikus projektekben is otthonosan mozog.

Sarah Chaksad erőteljes és érzelmekkel teli zenét ír, ez mind korábbi, mind új kompozícióira ugyanúgy igaz. A kisebb formátumnak és a válogatott zenészeknek köszönhetően a darabok ezúttal még erősebben sziporkáznak, fokozódik bennük a nyomás, a szenvedély és az intenzitás. Itt, ahol az egyéniség sokkal nagyobb szerepet játszik, és jóval meghatározóbb, mint egy nagyzenekarban, Sarah Chaksad zenéje szárnyakat kap ezen iránymutató személyiségek játéka révén: ritmikáját és dallamosságát tekintve éppúgy, mint meglepő fordulataival és kombinációival.

A zenekar bemutatkozó albuma, a 2019 nyarán felvett és tíz számot tartalmazó Songlines 2020 elején jelenik meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

zenés játék két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!