Program


Esterházy Péter: Oratorium Balbulum - élő hangoskönyv-felvétel Mácsai Pállal

Esterházy Péter: Oratorium Balbulum - élő hangoskönyv-felvétel Mácsai Pállal

A Halleluja – Oratorium balbulum című nagyszabású műre 2008-ban kaptunk megrendelést a Bécsi Filharmonikusoktól. Öt évig dolgoztunk csodálatos harmóniában Esterházy Péterrel, aki 2010-ben lett kész az alapszöveggel.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 1. vasárnap, 20:00

Esterházy Péter: Oratorium Balbulum – élő hangoskönyv-felvétel Mácsai Pállal

„A Halleluja – Oratorium balbulum című nagyszabású műre 2008-ban kaptunk megrendelést a Bécsi Filharmonikusoktól. Öt évig dolgoztunk csodálatos harmóniában Esterházy Péterrel, aki 2010-ben lett kész az alapszöveggel.

Régebben a zeneszerzők bibliai témákból merítették az oratóriumok tartalmát. Esterházy egy szakrális témát választott, de világi nyelvezettel teremtett meg egy rá jellemző, sajátos stílust. Főszereplője a Próféta, aki dadogása miatt nem tudja megjósolni a jövőt. Az Angyal kérdezi őt a jelenről és jövőről, de többnyire a Kórus, a tömeg adja meg a helyes választ. Mindebben a Narrátor vezet minket. A magyarországi előadások Narrátora Mácsai Pál volt, akinél Esterházy szövegének ideálisabb előadóját el sem tudok képzelni. A Budapest Music Center most kivételes lehetőséget nyújt, hogy Esterházy teljes szövegét Mácsai Pál előadásában megismerjük.”
Eötvös Péter

A hangoskönyv a Kossuth-Mojzer Kiadó gondozásában fog megjelenni.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett helyiség a Budavári Palota a századforduló magyar iparművészetének csúcsteljesítménye volt. Az 1900-as párizsi világkiállításon nagydíjat nyert terem Hauszmann Alajos tervei alapján készült el, kialakításában a kor legjobb magyar művészei és iparosai vettek részt.

Kövessen minket!


További ajánlataink


akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

A kétely felfüggesztése - A művész tekintete

Néprajzi Múzeum

Mágikus tárgyak és üzenetek olvashatósága és olvashatatlansága, csapdák és foglyul ejtett állatok nyomai, időben és térben rejtett és rejtőzködő, halhatatlan…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!