Program


Eötvös Péter és a Musikfabrik Köln / AZ ÉVAD MŰVÉSZE
3

Eötvös Péter és a Musikfabrik Köln / AZ ÉVAD MŰVÉSZE

Az évad művésze hangversenyeinek összeállításakor lényeges szempont, hogy a három koncert minél sokszínűbben mutassa be a muzsikus tevékenységét. Eötvös Péter esetében ez aligha nehéz: a zeneszerző egyszersmind karmester is, aki saját művein kívül fiatal alkotók kompozícióit is szívesen megismerteti a közönséggel.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 17. kedd, 19:30

2019. szeptember 17. kedd
19:30 — 22:00

    Alex Nante: Rite et jeu - ősbemutató hangszeres együttesen
    Eötvös Péter: Secret Kiss - német nyelvű bemutató japán női hangú mesélőre és hangszeres   együttesre, Mezei Mari szövegválogatása Alessandro Baricco Selyem című regényéből
    Malika Kishino-Naki Ryu: Flutter echo oboaszólóra - ősbemutató
    Eötvös Péter: Szonáta hat hangszerre - három zongorára és három ütőre

Az évad művésze hangversenyeinek összeállításakor lényeges szempont, hogy a három koncert minél sokszínűbben mutassa be a muzsikus tevékenységét. Eötvös Péter esetében ez aligha nehéz: a zeneszerző egyszersmind karmester is, aki saját művein kívül fiatal alkotók kompozícióit is szívesen megismerteti a közönséggel.
A Musikfabrik Köln 1990-es alapítása óta a nemzetközi mezőny legjelentősebb kortárs zenei együttesei közé tartozik. Eddigi fennállása során a fúvós és vonós szólisták, valamint zongoraművészek alkotta ensemble Karlheinz Stockhausentől Georg Friedrich Haasig, Mauricio Kageltől Louis Andriessenig, Harrison Birtwistle-től Wolfgang Rihmig a legkülönfélébb zeneszerzőkkel működött együtt, előnyben részesítve az innovatív gondolkodású művészeket - s hasonlóképpen válogatva olyankor is, ha karmesterről, rendezőről vagy koreográfusról volt szó.
Eötvös Péter is az együttes partnerei közé tartozott és tartozik. A Musikfabrik Kölnnel közös koncertjén ez alkalommal két saját művét és két pályatársának kompozícióit vezényli. A két saját alkotás közül az öt hangszerre és beszélőre komponált melodráma, a Secret Kiss 2018-ban befejezett új darab, a három billentyűs hangszerre és három ütősre fogalmazott Sonata per sei pedig 2006-os keltezésű. Mindkét opus lényeges eleme a kísérletező gondolkodásmód érvényesítése.
A koncerten megszólaló két további mű alkotóinak közös tulajdonsága, hogy fiatalok, s így mostani szereplésük Eötvös Péter pályájának a zeneszerzés és a karmesteri munka mellett egy újabb fontos vonulatára: az ifjú tehetségeket felkaroló mentori tevékenységére irányítja a figyelmet.

Vezényel: Eötvös Péter

Közreműködik:
mesélő    Ryoko Aoki

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Kövessen minket!


További ajánlataink


De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!