Program


Entertain me - Juhász Kata Társulata

Entertain me - Juhász Kata Társulata

„Tisztelt Nagyérdemű!
Szórakozni jöttél? Az minket is érdekel. Szóval a legjobb helyen jársz. Minket az érdekel, hogy Te hogyan szórakozol. Meg hogy min és hogy miért. Mi ezzel foglalkozunk a magunk szórakoztatására. Nem szórakozunk veled, ne aggódj, lehet, hogy jól fogsz szórakozni.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 8. szerda, 19:00

A kabaré műfajának hagyományaihoz nyúl vissza az Entertain me című előadás, miközben annak megújítására is kísérletet tesz a társulat saját, legkevésbé nyelvi megnyilvánulásai útján. Nem csak a szórakoztatóipar által kínált lehetőségeket teszik az alkotók ”kritikai megfontolás tárgyává”, hanem a szórakozni-vágyást is, sőt magát a szórakozást, mint viselkedésformát. Mindezt színházi eszközökkel. Sajátos esztétikai minőség születik ezáltal a lazán kapcsolódó jelenetek során, hiszen a kabaréban helyet kap a morbid, a szatirikusnak tűnő ábrázolás tükrében rájövünk, hogy a szürreális valójában hóttreál és a pornográfia tulajdonképpen prűd.

Alkotók/ Előadók: Déri András, Daragó Dorina, Szilágyi Krisztián, Kertész Endre, Gergely Attila, Juhász Kata
Dramaturg: Giuseppe L. Bonifati
Koncepció: Lóky Tamás
Zene: Gergely Attila, Kertész Endre
Koreográfus: Juhász Kata

Produkciós partner: Nordisk Teaterlaboratorium (DK)
Támogatók: Műhely Alapítvány, Art Quarter Budapest NKA, EMMI

Juhász Kata 2006-ban alapította társulatát, amellyel rendszeresen jelenik meg elsősorban Budapesten illetve Európa különböző fesztiváljain. Önálló koreográfiákkal és szólókkal 1996-óta jelentkezik. A Frenák Pál Társulatnak 1998-2006 között volt szólistája, a társulat teljes repertoárját táncolta. Az együttessel vendégszerepelt Európa és Japán színházaiban és fesztiváljain.
Nem a megszokott táncosi pályát futotta be. Gyerekkorában egy évtizeden keresztül műkorcsolyázott és jégtáncolt. Klasszikus és jazztánc tanulmányait 14 évesen kezdte Jeszenszky Endre tanítványaként és különféle tánckurzusok résztvevőjeként. 1992-től a Víg- és Pesti Színház musicaljeiben táncolt. Ekkor fordult érdeklődése a Magyarországon ekkor még gyerekcipőben járó kortárs tánc irányába. Ezek után ösztöndíjasként különböző programokon tanult az Egyesült Államokban, Franciaországban és Ausztriában. Mindezek mellett a SOTE orvosi karán diplomát szerzett.

                                                               

Ajánlatunk


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!