Program


Ensemble Mini / BARTÓK TAVASZ 2022

Ensemble Mini / BARTÓK TAVASZ 2022

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 6. szerda, 19:30

Bartók: A csodálatos mandarin, Sz. 73, BB 82 – szvit (Joolz Gale átirata)

Bartók: Román népi táncok, Sz. 68, BB 76 (Rony Barrak átirata)

Bartók: Táncszvit, Sz. 77, BB 86 (Joolz Gale átirata)


Közreműködik: Rony Barrak – darbuka
Vezényel: Joolz Gale

A 2010-ben alapított „minizenekar” ötlete a brit karmestertől, Joolz Gale-től származik. Olyan fiatal zenekari muzsikusokat keresett meg, akik Németország vezető szimfonikus együtteseiben játszanak, és szívesen próbálják ki tehetségüket olyan művek átirataiban is, melyek többsége eredetileg szimfonikus zenekarra készült.

Az Ensemble Mini az Arnold Schönberg vezette bécsi zenei magánelőadások – Verein für musikalische Privataufführungen (1918–21) – szellemi örökösének tekinti magát, az átiratok megszólaltatásával egyben a művek mélyebb megértése is lehetségessé válik. Nagy feltűnést keltett legutóbbi, Mahler 10. szimfóniáját tartalmazó felvételük, amely 2021-ben elnyerte az OPUS Klassik legjobb kamarazenei albumának járó díját. Több mint tízéves fennállása alatt az együttes olyan sikeres projektekkel járta be a világot, mint az Oroszországból szeretettel, a Beethoven Exposed vagy a Bruckner 9. Budapesti koncertjükön két olyan átirattal is találkozhatunk, melyek Bartók legösszetettebb, leggazdagabb partitúráiból készültek.

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!