Program


Emmanuel Tjeknavorian, Daniel Müller-Schott és Anna Vinnyickaja - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 ta

Emmanuel Tjeknavorian, Daniel Müller-Schott és Anna Vinnyickaja - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 ta

A hangversenyen felcsendülő zongorahármasokat a gyász és a fájdalom ihlette: Csajkovszkijét tanára és támogatója, Anton Rubinstein hirtelen halála; Sosztakovicsét közeli barátja, a polihisztor Ivan Szollertyinszkij exitusa, illetve a háborús évek ínsége és nélkülözése.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 21. szombat, 19:00

Csajkovszkij: a-moll zongoratrió, op. 50
Sosztakovics: 2. (e-moll) zongoratrió, op. 67

Emmanuel Tjeknavorian (hegedű), Daniel Müller-Schott (cselló), Anna Vinnyickaja (zongora)

A hangversenyen felcsendülő zongorahármasokat a gyász és a fájdalom ihlette: Csajkovszkijét tanára és támogatója, Anton Rubinstein hirtelen halála; Sosztakovicsét közeli barátja, a polihisztor Ivan Szollertyinszkij exitusa, illetve a háborús évek ínsége és nélkülözése. Ezek után talán nem meglepő, hogy mindkét mű gyászindulóval fejeződik be: míg Csajkovszkij fináléja egy rapszodikus hajlamú, elégikus témával indító és végül magába omló lezárás, addig Sosztakovicsé egy szigorúan szerkesztett passacaglia. A hangverseny három előadója fiatal kora ellenére rendkívüli sikereket tudhat maga mögött. Zongorás triójuk évek óta nagy sikerrel működik, fellépésüket a világ számos pontján nagy érdeklődés fogadja.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki semmire sem tartja a nőket. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagot, ezzel elindul az őrület.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Dvořák: Stabat Mater

Vasas Székház Díszterme

Dvořák Stabat Mater című műve egy mélyen megindító vokális és zenekari mű, mely alapját a középkori latin himnusz, a "Stabat…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!