Program


Első Aranybál
2

Első Aranybál

ELSŐ ARANYBÁL - Felidézzük a bálok aranykorát

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 21. szombat, 19:00

A Budafoki Dohnányi Zenekar és a Klasszik Rádió 92.1 – a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával – első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az Aranybált a pesti Vigadó épületében. A hagyományos báli helyszínnek számító Vigadó helyén az első bált 1833-ban rendezték meg, amely – Pesten akkor még egyedüli koncertteremként – a legmagasabb szintű kultúra otthonává vált, a téli időszakban zsúfolt báli programmal.

Az első Aranybállal felidézzük a XIX. századi társasági életet, a bálok aranykorát. Egy olyan kiemelkedő színvonalú bált rendezünk, amely igényes klasszikus zenei koncertet, vidám szórakozást és könnyed táncos programot kínál a megjelent 300-400 vendég, cégvezetők, mecénások és művészek számára. 

A bál első részében a Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezényletével komolyzenei koncertet ad a vacsorához. Az est szólistája Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán lesz. A báli hangulatot palotással és keringőkkel a Duna Művészegyüttes táncosai teremtik meg.

A báli vacsora menüjéhez illeszkedő aranyló borokkal a helyszínen vendégeink sommelier segítségével ismerhetik meg közelebbről.

A bál második felében a hagyományos tánc- és könnyűzene különleges stílusötvözetét megteremtő - Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló - Swing a la Django zenekar lép fel. Az együttes zenéjében harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye az az egyedi stílus, melyet ők Hungarian django swingnek neveznek.

Tudjuk: nincsen szórakoztatás és nincsen emlékezetes bál rátermett ceremóniamester nélkül.

Ezért az est házigazdája Hajós András lesz, aki gondoskodni fog arról, hogy megteremtse a jó hangulatot. A tombolajátékon jegyet vásárolva a vendégek értékes nyereményekkel térhetnek haza: ezeket a bál szponzorainak felajánlásaiból állítunk össze.

Ajánlatunk


Az Özvegy Karnyóné Az előadás során erre is fény derül!

Kövess minket!


További ajánlataink


GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!