Program


Éhség

Éhség

Lírai napló, önéletrajz, egy testi- és lelki állapot tükre, netalán egy író agyszüleménye? Knut Hamsun regénye egy kissé mindegyik, de egyik sem egészen. A norvég író világirodalmi remeke, az Éhség 1890 óta rengeteg nyelven látott napvilágot, az éhező fiatal író története megkérdőjelezhetetlen értéke a modern norvég és európai prózairodalomnak.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 13. péntek, 17:00

Knut Hamsun: Éhség

Bemutató időpontja: 2020. 03. 11.
Fordító: Pap Vera-Ágnes

Knut Hamsun regénye alapján írta Sándor Júlia és Nagy Péter István

A Trafó és a Vörösmarty Színház közös produkciója.

Lírai napló, önéletrajz, egy testi- és lelki állapot tükre, netalán egy író agyszüleménye? Knut Hamsun regénye egy kissé mindegyik, de egyik sem egészen. A norvég író világirodalmi remeke, az Éhség 1890 óta rengeteg nyelven látott napvilágot, az éhező fiatal író története megkérdőjelezhetetlen értéke a modern norvég és európai prózairodalomnak. De mi van, ha mégse? Az Éhség regényesen, de hétköznapi kíméletlenséggel mutatja be egy boldogulást kereső fiatalember kálváriáját, és felvillantja egy hosszú írói pálya kezdetét. De mi van, ha egyszer történik valami, és rögtön megkérdőjeleződik minden küzdelmesen megteremtett érték, megszerzett dicsőség?

Az alkotók az ígéretes fiatal tehetséget és az érett író ellentmondásos alakját, egy művészi pálya  kezdő- és végpontját állítják egymás mellé egy személyes hangvételű előadásban.

Szereplők: Domokos Zsolt, Dunai Csenge, Galkó Balázs, Nagy Norbert, Pallag Márton, Pálya Pompónia
Zene: Dargay Marcell I Dramaturg: Sándor Júlia I Látványtervező: Devich Botond e.h. I Operatőr: Vincze Alina I Videó: Virág Balázs I Sound design: Csizmás András I A látványtervező munkatársa: Pestalits Benjámin I Kamera asszisztens: Tóth Artúr I Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Rendező: Nagy Péter István e.h.

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!