Program


Edgar Moreau - Rising Stars

Edgar Moreau - Rising Stars

Az 1994-ben született Edgar Moreau olyan művész, akiről bizonyára egyre többet fogunk hallani.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 19. szombat, 17:00

Beethoven: Hét variáció Mozart Varázsfuvolájának „Bei Männern, welche Liebe fühlen” című témájára, WoO 46

Eric Tanguy: Spirálok - csellóra és zongorára (a Philharmonie de Paris és az ECHO felkérésére)

Rachmaninov: Csellószonáta, op. 19

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) 1995-ben elindított Rising Stars sorozata keretein belül a szervezetet alkotó koncerttermek évente újabb és újabb ifjú tehetséges muzsikusokat, együtteseket delegálnak európai hangversenyturnéra, akikkel több éve a Müpa közönsége is megismerkedhet.

z 1994-ben született Edgar Moreau olyan művész, akiről bizonyára egyre többet fogunk hallani. Tizenöt évesen elnyerte a Nemzetközi Rosztropovics Verseny legígéretesebb fiatal szólistájának járó különdíjat, két évvel később a moszkvai Csajkovszkij Versenyen a második helyen végzett. Tizenkilenc esztendősen írt alá exkluzív szerződést az egyik nagy lemezkiadó céggel, amelynél eddig két lemezt készített. A másodikon nem kevesebb, mint öt gordonkaversenyt játszik zenekari kísérettel, az elsőn pedig éppen azzal a zongoraművésszel ad elő virtuóz alkotásokat, akivel ezen a koncerten is hallhatjuk. Már a Csajkovszkij-versenyen is Pierre-Yves Hodique kísérte, a francia zongorista ekkor megkapta a legjobb zongorakísérőnek járó különdíjat, azóta rendszeresen lépnek fel együtt.

A két ifjú muzsikus három korszak zenéjéből válogat, megmutatva, hogy minden stílusban egyformán otthonosan mozognak. A Pamina és Papageno bájos kettősét feldolgozó Beethoven-variációk után a népszerű kortárs francia zeneszerző, Eric Tanguy új művét hallhatjuk. Ezt követően az összeszokott páros Rachmaninov Csellószonátáját adja elő, amelyben a két hangszer egyenrangú félként szerepel, s talán csak azért nem vált népszerűvé, mert ugyanabban az időben keletkezett, mint az óriási sikerű II. zongoraverseny.

A Rising Stars-programba jelölte: Philharmonie de Paris

Rendező: Müpa

 

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!