Program


ED NEUMEISTER ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA

ED NEUMEISTER ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA

ED NEUMEISTER (USA) ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA KONCERTJE

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 3. szombat, 19:00

Ed Neumeister zenei karrierje meseszerűen kezdődött. Öt éves korában a házuk padlásán megtalálta édesapja régi trombitáját és azonnal a hangszer szerelmese lett. Egy rövid időre – talán az akkor divatba jövő blues miatt – harmonikára váltott. Nagyon hiányzott neki édesapja hangszere, ezért mégis a rézfúvós mellett döntött. Zenetanára hatására váltott harsonára, amiben megtalálta önkifejezésének legjobb instrumentumát.
A Budapest Jazz Orchestraval közös koncertjükön a jazzirodalom remekművei lesznek hallhatók, Ed Neumeister hangszerelésében, valamint belehallgathatunk utánozhatatlanul zseniális harsona játékába is.

ED NEUMEISTER
Fiatal korát leginkább hippiként egy kisbuszban élve töltötte. A vietnami háború behívója elől Európába szökött, ahol főként Amsterdamban és Párizsban kereste a jazz és a big band muzsika európai vonulatait. Vacsoráért játszott bárokban, klubokban.
Később Braziliában és Indiában is kutatta a tradicionális zenét, amit be is épített későbbi dalaiba, albumaiba.
Zeneszerzői munkásságára első sorban Charlie Parker, Miles Davis, és John Coltrane lemezei voltak hatással. Zenei rendezője volt olyan rock’n’roll sztárok lemezeinek mint Chuck Berry vagy Chubby Checker
A jelenleg Ausztriában élő, kiemelkedő jazz zenész-komponistával a Budapest Jazz Orchestra már több ízben dolgozott együtt. Az együttműködés évek óta tart, koncerteztek többek között 2010-ben a bécsi Porgy and Bess Jazz Clubban, ahol a zenekart Ed Neumeister vezényelte, de felléptek a balatonboglári Jazz és a Bor Fesztiválján is. Utolsó közös koncertjük 2013 januárjában volt Budapesten, hatalmas sikerrel.
A világhírű zenész a Grazi Egyetem harsonatanára, a Vanguard Jazz Orchestra hangszerelője és zeneszerzője, a Michel Camilo New York Band és a New York Trombone Quartet harsonása. Olyan legendás big bandekben játszott, mint a Duke Ellington Orchestra, Lionel Hampton, Buddy Rich, Gerry Mulligan Big Band, Mel Lewis Jazz Orchestra.

Ajánlatunk


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!