Program


Dvořák: Rusalka MET_FSZ

Dvořák: Rusalka MET_FSZ

A Met új produkciója

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 25. szombat, 18:55

A világ vezető operaházai évek óta versengenek Kristine Opolais Puccini-alakításaiért, most azonban a lett szopránt abban az operában hallhatjuk, amelyben először adott számot rendkívüli színészi és énekesi képességeiről: 2006-tól éveken át a tragikus sorsú vízitündér egyik legjobb megformálójának számított Berlintől, Bécsen és Milánón át Münchenig.

Ruszalka tündérmeséjét a Metropolitan új produkciójában élvezhetjük, az izgalmas rendezés Mary Zimmerman munkáját dicséri, aki Donizetti, Bellini, Rossini komoly nagyoperáit vitte már színre a New York-i operaházban, vegyes kritikai visszhanggal és óriási anyagi sikerrel - a közönséget intenzíven foglalkoztatja és megosztja színpadra állításaival. Sir Mark Elder több mint tizenöt éve John Barbirolli legendás együttese, a manchesteri Hallé Zenekar vezető karmestere, de előtte majdnem ugyanennyi ideig a londoni Brit Nemzeti Opera zeneigazgatójaként vezényelte végig az operairodalmat.

A Ruszalka tündérlelkét megragadó herceget az amerikai Brandon Jovanovich alakítja, akinek egyik szenvedélye éppen a szláv operaszerepek életre keltése, de más főszerepekben is színpadra lépett a Scalában, Münchenben, Pekingben és Chicagóban. A címszereplő riválisaként, idegen hercegnőként feltűnő Katarina Dalayman tizenöt éve debütált a Metben, ahol elénekelte az operairodalom legnehezebbjei közé sorolható szerepeket (Marie a Wozzeckben, Izolda, Brangäne és Kundry Wagner operáiban). A víziembert a már két évtizede a világ élvonalához tartozó Eric Owens alakítja, az alattomos, intrikus boszorkányt pedig a szintén nemzetközi hírű amerikai mezzoszoprán, Jamie Barton.

Vezényel: Sir Mark Elder

Szereplők:

Kristine Opolais - Ruszalka
Brandon Jovanovich - Herceg
Katarina Dalayman - Idegen hercegnő
Jamie Barton - Boszorkány
Eric Owens - Víziember

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

Daniel Ostling - díszlet
Mara Blumenfeld - jelmez
T. J. Gerckens - fény
Austin McCormick - koreográfia
Mary Zimmerman - rendező

Ajánlatunk


A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!