Program


Düh, harag, agresszió kezelése gyermekkorban – Miért? Hogyan?

Düh, harag, agresszió kezelése gyermekkorban – Miért? Hogyan?

Szerintem már mindannyian átéltük azt, hogy milyen az, amikor DÜH-be gurulunk. Vagy amikor szinte minden és mindenki idegesít, és majd szétrobbanunk. Legfőképp akkor, amikor a gyermek nem akarja megérteni, hogy az ő érdeke, hogy tanuljon, és felteszi a hiszti “lemezét” estére hangosan zokogva, amikor amúgy már egyik családtag sem terhelhető az ő dühkitörésével.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 6. csütörtök, 18:00

Düh, harag, agresszió kezelése gyermekkorban – Miért? Hogyan?

dátum: 2020. február 6. (csütörtök) 18:00
helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont és Étterem - 1114, Budapest, Villányi út 11-13.
előadó: Polus Enikő, mentálhigiénés szakember

Vannak olyan érzelmek, amiket nem szeretünk se magunkban, se a gyermekeinkben, pedig tudnunk kell azt is róluk, hogy ők fontos őrző-védő lelki funkcióinknak segíthetnek! Ezek az érzelmek sokszor kiváltanak olyan magatartás szabálytalanságokat, amiket nehezebb kezelni, de attól még érdemes megérteni azt, hogy mi is történik bennünk. Hogy miért? Azért, mert akkor az önszabályozás, önsegítés is kialakítható a gyermeknevelésben. Természetes, hogy félünk azoktól az érzelmektől, amik kellemetlen érzeteket keltenek!

De Itt az ideje, hogy másként is gondolkodjunk róluk! Hiszen a haragból hihetetlen energia nyerhető, vagy épp a düh érzetéből képes az egyik ember megvédeni a veszélyben lévő társát. Az agresszió az én-, és az önvédelemben elengedhetetlen! A hiszti mögött akár szorongás is megbújhat, amit észre sem vesznek, majd felnőttkorban pánikrohamokat is okozhat, amennyiben nincsenek jól kezelve gyermekkorban!

Szerintem már mindannyian átéltük azt, hogy milyen az, amikor DÜH-be gurulunk. Vagy amikor szinte minden és mindenki idegesít, és majd szétrobbanunk. Legfőképp akkor, amikor a gyermek nem akarja megérteni, hogy az ő érdeke, hogy tanuljon, és felteszi a hiszti “lemezét” estére hangosan zokogva, amikor amúgy már egyik családtag sem terhelhető az ő dühkitörésével. Persze erre a hátsó szobában alvó nagymama is felébred, aki számon kéri a szülőt, hogy: “ugyan már, miért nem nevelik meg a gyermeket”, hiszen szerinte a hisztis gyermek az neveletlen, a szülő tehet róla. A szülő ezen a ponton legszívesebben háta mögött hagyna “csapot-papot”, világgá menne, mert ezt már érzelmileg nem bírja!
Ismerjük mindannyian ezeket a családi kellemetlen pillanatokat, de most segítek nem csak abban, hogy értsük és érezzük a történetek érzelmi képleteit összefüggéseiben, hanem javaslatokat is adok abban, hogy a “nem szeretem” érzelemnél, magatartásoknál milyen kereteket érdemes tartani annak érdekében, hogy a dühöt és a haragot ne elfojtásra biztassuk, hanem az önszabályozásra hangoljuk a nevelés folyamán!

Az előadás előtti nap estig a weboldalon keresztül online elővételes jegyvásárlás lehetséges, ezt követően a rendezvény napján 17:15-18:00 között, az előadás kezdéséig lesz lehetőség a helyszínen, készpénzben ugyanazon az áron belépőt vásárolni.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!