Program


Dokumentumfilmklub - Eszter lánca - rendező: Varga Ágota
2

Dokumentumfilmklub - Eszter lánca - rendező: Varga Ágota

Az Eszter lánca egy sorskövető dokumentumfilm, amely Eszter és fia, Peti drámai történetét kíséri végig, és így vezeti be a nézőt egy bipoláris depresszióval küzdő anya és a felnőtté válás, az elszakadás küszöbén álló fiúgyermeke életébe.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 14. hétfő, 18:00

Eszter lánca
magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2017
Rendező: Varga Ágota

Az Eszter lánca egy sorskövető dokumentumfilm, amely Eszter és fia, Peti drámai történetét kíséri végig, és így vezeti be a nézőt egy bipoláris depresszióval küzdő anya és a felnőtté válás, az elszakadás küszöbén álló fiúgyermeke életébe. Babarczy Eszter szerkesztő, kritikus, publicista, esszéista, műfordító, eszme- és művészettörténész, kutató és népszerű egyetemi oktató. Peti a londoni UCL egyetemen kémikus hallgató. A film a kettőjük különleges viszonyát mutatja be: Eszter igyekszik betegségével minél kevésbé terhelni fiát, míg Peti szeretné minél jobban támogatni anyját, ám ez a kettő ellentmondásban van egymással. Annak ellenére, hogy a bipoláris zavar jó ideje ismert, a közbeszédben eddig ritkán esett szó róla, kevesen vállalják nyilvánosan, vagy akár környezetük előtt betegségüket. A film célja egy nyílt párbeszéd kezdeményezése a témáról.

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!