Program


Diótörő

Diótörő

Pjotr Iljics Csajkovszkij: Diótörő

Táncjáték  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 30. szombat, 19:00

A Diótörő című balett színrevitele minden színházban a karácsonyi csodaváráshoz kötődő lelki töltődést segíti. A fénypontot jelenti az ádventi időszak végén, ráhangol az ajándékvárás örömére, de mindenekelőtt kitárja a lelket a másik ember felé. Az eredeti E. T. A. Hoffman-történet, a Diótörő és Egérkirály témája és cselekménye, valamint Csajkovszkij sokszínű muzsikája különleges találkozás: engedi szabadon szállni a gyermek vágy- és fantáziavilágát, ugyanakkor képes újra gyermekké varázsolni a meglett embereket is. Ráismertet a világ és az emberek sokféleségére, segít természetesnek venni és elfogadni ezt a sokszínűséget.

William Fomin táncjátéka egyaránt szólít meg gyermeket és ifjút, felnőttet és idős embert. A Diótörő és az Egérkirály harcának meséjét egy különös karácsonyi kép foglalja keretbe: a város lázas ünnepi készülődése közepette egy ablakot látunk, amely mögül egy férfi és egy nő néz dermedten kifelé. Vajon újjáéleszthető-e a szeretet, ha visszaidézik a csodát, a mesét, ami hajdan összekapcsolta őket?

(A Sopron Balett előadása)

Rendező-koreográfus – Fomin, William (táncművész, koreográfus Harangozó - díjas)

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!