Program


Dankó Pista, az örök Ady-rege
7

Dankó Pista, az örök Ady-rege

- zenés rítusszínház Ady Endre nyomán (75 perc)

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 5. kedd, 19:00


- zenés rítusszínház Ady Endre nyomán (75 perc)

Szereplők: Bánfi Kata és Berényi Dávid színművészek,
Zongorán közreműködik: Borzsák Réka 
Hegedűn közreműködik: Zámbó Judit
Zene: Kodály, Lavotta, operett dalok, népdalok és nóták
Zenei vezető és zeneszerző: Rossa László
Forgatókönyvíró, rendező: Halmy György

Adyt idézve "égből lopott magyar lelkű nóta" minden olyan zene, ami a történelmünket, múltunkat hozza elő mindennapjainkban játszi könnyedségű, fülbemászó dallamokkal. Keleti mentalitásunk, gyökereink kidaloltattak, a városi ember, a suszter fütyülte a huszadik század elejétől ez új, akkor vadonatúj dallamokat. Gyönyörű népdalaink mellett egyre nagyobb teret hódított magának több műfaj. Az egyik ilyen régebbi időkre visszavezethető zenei vonal a verbunk, a következő a népdalok, a kuruc nóták, a Dankó Pista és elődei által kialakított magyar nóta, az ezektől a dallamoktól nem idegen cigányzene és operett. E zenei műfajok különös módon hatottak egymásra és nagy ívű pályát futottak be, nem csak a magyar nyelvű területeken. Furcsa az a tény is, hogy mind a mai napig nem találták meg ezek a műfajok a lelkünket, szellemünket talán legjobban értő és dalokban megfogalmazó dalosunkat Ady Endrét. Pedig Ő a magyar költészet egyik legnagyobb dalos óriása, akinek a dalai szinte adják magukat ahhoz, hogy nagy mélységű múltunkat és vátesz módon megélt jövőnket a dalok segítségével megérthessük.

 

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

zenés játék két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!