Program


CZF2017, Cziffra Fesztivál, ZongOpera - Rost Andrea és Balázs János estje
2

CZF2017, Cziffra Fesztivál, ZongOpera - Rost Andrea és Balázs János estje

ZongOpera

Rost Andrea és Balázs János estje

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 24. péntek, 19:30

ROST ANDREA

A Rigoletto Gildájára és a Traviata Violettájára gondolva Rost Andrea alakításai megkerülhetetlenek az újkori operajátszás történetében. A világhírű szoprán neve mára fogalommá vált a hazai és nemzetközi operaéletben. Az énekesnő bejárta az operavilág legnagyobb színpadait, hangját az operairodalom számos jelentős szopránszerepében megmutatta.

A művésznő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte diplomáját, s már főiskolásként elénekelte Júlia szerepét Gounod operájában a Magyar Állami Operaház színpadán. Nemzetközi karrierje nem sokkal a főiskola után indult, amikor a Wiener Staatsoper magánénekeseként énekelte első híres szerepeit, melyek alapjaiban meghatározták későbbi pályafutását. Adina, Susanna ésLammermoori Lucia mellett énekelte Violetta szerepét is, mely később szinte a védjegyévé vált.

A világhír felé Riccardo Muti indította el, aki meghívta a Milánói Scala 1994-es Rigoletto bemutatójára, ahol másik emblematikus szerepével, Gildával aratott átütő sikert. Ezt követően sorra kapta a felkéréseket a világ legjelentősebb dalszínházaiból, London, Párizs és Madrid meghódítása után a tengerentúlon is hatalmas sikereket aratott: énekelt New Yorkban, Los Angelesben ésWashingtonban is. A nívós operaházakban napjaink legnagyobb karmestereivel dolgozott együtt, köztük Solti Györggyel, Nikolaus Harnoncourttal és Claudio Abbadóval.

A színpad és az operaelőadások mellett megszámlálhatatlan koncertet adott a világ nagy hangversenytermeiben, valamint számos CD-, illetve DVD-felvételen működött közre. Népszerűsége és aktivitása továbbra is töretlen, kapukat nyitva az új műfajok felé. 

BALÁZS JÁNOS

1988-ban született Budapesten, tanulmányait a Járdányi Pál Zeneiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. Nemzetközi karrierje 2005-ben kezdődött, amikor mindössze 16 évesen elnyerte a Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny első díját. A következő tíz évben további hat nemzetközi versenyt nyert meg Európában, Amerikában, Ázsiában és első díjas lett a senlisi kápolnában megrendezett Cziffra György emlékversenyen is.

2013-ban Az Európai Koncerttermek Szövetsége 19 ország zenészei közül az évad művészének választotta. Nagy sikerrel szerepelt Európa legjelentősebb koncerttermeiben, többek között: Konzerthaus Wien, Barbican Centre London, Concertgebouw Amsterdam, Cité de la Musique Paris, Konzerthaus Dortmund, Bozar Bruxelles. Azon kevés művészek egyike, aki őrzi még a régi nagy elődök improvizatív készségét.

Díjak, elismerések: Liszt Ferenc-díj, Junior Prima díj, ECHO Rising Star-díj, Klassz tehetség-díj, Gramofon Magyar Klasszikus Zenei Díj, Liszt Ferenc Társaság Örökös Tag, Lengyel Állami Kitüntetés.

Műsor:
Bellini: „Casta Diva” - ária a Norma című operából
Bellini-Liszt: Norma parafrázis
Donizetti: „Il dolce suono” – ária a Lammermoori Lucia című operából
Donizetti-Liszt: Lammermoori Lucia reminiszcenciák
Verdi: „Fűzfadal” és „Ave Maria” – áriák az Otello című operából
Verdi-Liszt: Rigoletto parafrázis
Verdi: „É strano” – Nagyária a La Traviata című operából

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

bohózat két felvonásban

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Kövessen minket!


További ajánlataink


Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!