Program


CsendÉlet - Pataky Klári Társulat

CsendÉlet - Pataky Klári Társulat

A Pataky Klári Társulat előadása

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 27. péntek, 19:00

„Sokféle színház van, és még annál is több. Van olyan színház, ami esztétika és morális kellemmel simogat – megbillenhet a világ, Coca-colát mérhetnek pepsis palackokban, de te, te jó helyen vagy, rendben vagy, üzeni –, és van olyan, ami az arcodba fröccsenti a mocskodat, hogy azt sem tudhatod biztosan, enned vagy innod illene. Pataky Klára mindig is mestere volt a lélek (az utóbbi években elsősorban a női lélek) finommozgásainak, onnan születtek a munkái, ahol a legintimebb gondolatok, vágyak, álmok és félelmek finom fodrokat vetnek a testeken.

A CsendÉlet most még tovább merészkedik, a lelkek biológiája mögé, egy képzeletbeli eredet irányába néz, oda, ahol az ember nőként és férfiként már adott, de találkozásuk még csak lehetőség. Az anatómus kíméletlen pontosságával mutatja a mélységet, miközben a művész érzékenységével megóv attól, hogy az visszanézzen ránk.

A CsendÉlet ereje éppen abban van, hogy olvassuk bár szerelmi viszonyként, Férfi és Nő eredendő kapcsolatának megfenekléseként, vagy – túl a nemeken – egy az embereket egymásra borzoló világ poéziseként, nem csupán a hiányt ismerhetjük fel magunk körül és önmagunkban, de a kiút energiáit is képes közvetíteni.” (7óra7 – Török Ákos)

Előadók: Maday Tímea Kinga, Hámor József, Jellinek György

Fénytervez: Dézsi Kata

Zene: montázs

Koreográfus: Pataky Klári

Pataky Klári 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Koreográfus szakán, azóta független koreográfusként dolgozik.

2008-ban a Nagyon jól vagyok, lszi ne keress! című darabját a kritikusok és szakírók alkotta zsűri Lábán Rudolf-díjban részesítették. 2014-ben Imre Zoltán-díjjal ismerték el koreográfusi munkásságát.

Az izgalmasan sokoldalú, érzékeny koreográfus munkáiban folyamatosan művészi arculata megújítására, illetve egy csak rá jellemző formanyelv kialakítására törekszik. Előadásaiban minden egyes alkalommal új témákat, s ezekhez új formákat keres. 

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben volt a Református Nagytemplomban.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!