Program


A gát

A gát

Kaposvári vendégjáték: A gát
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 6. hétfő, 19:00

A Kövek a zsebben és a Piszkavas után újabb ír darabot láthat a közönség a Pécsi Harmadik Színházban. Conor McPherson: A gát című műve a kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti Nemzeti Színház közös előadásaként február 6-án érkezik. A produkció – akárcsak Piszkavas előadásunk – a tavalyi évad legjobbjai közt, a POSZT versenyprogramjában is szerepelt.

Még csak negyvenes éveinek közepén jár, de műveit már a drámairodalom klasszikusai: Arthur Miller, Samuel Beckett, G. B. Shaw, Tennessee Williams és Thornton Wilder alkotásainak rangján emlegetik, azokéhoz hasonlítják. Conor McPherson 1971-ben született Dublinban, s 1997-ben írt, A gát című drámájával robbant be az irodalmi köztudatba. E művét mutatta be Bérczes László rendezésében a kaposvári Csiky Gergely Színház a budapesti Nemzeti Színházzal koprodukcióban, s ezzel vendégszerepelnek február 6-án este 7 órakor a Pécsi Harmadik Színházban is.

,,Kívül: aligtörténés, belül: mindentörténés. McPherson azt tudja, amit a hozzám közelálló legjelentősebb drámaírók, Csehov, Pinter, Fosse… tudnak: derűvel és fájdalommal pontosan fogalmaz az emberi kapcsolatokról, magányról, szeretetvágyról. A színpadon számomra a lényeg nem a cselekvés, hanem a történés. A cél nem a titok megfejtése, hanem annak felmutatása” – vallja a rendező, Bérczes László.

A történet egy világvégi ír kocsmában játszódik, ahol esténként három magányos férfi találkozgat és iszik: a harmincas éveiben járó kocsmatulajdonos, Brendan; a hatvanas autószerelő, Jack, és az ő garázsában dolgozó, negyedik ikszét taposó Jim. Ide toppan be a környékről elszármazott, immár fővárosi panziós, Finbar egy fiatal és csinos nővel, s kezdetét veszi a ,,sztorizás”. Rémtörténetek és tündérmesék követik egymást, furcsa és titokzatos históriák szövik a beszélgetés fonalát. ,,Nagy történeteikkel” imponálni akarnak a nőnek. De vajon sikerül-e? Vagy kiderül, hogy a valóság minden rémtörténetnél egyszerűbb, de kegyetlenebb, hétköznapibb, de gyilkosabb is?

Az előadást remek színészi alakítások teszik emlékezetessé. Szarvas József, Sarkadi Kiss János, Váncsa Gábor és Kalmár Tamás partnereként a hallgatag dublini hölgyet Mészáros Sára kelti életre, akit pécsi színházi évei alatt nagyon megszeretett az itteni közönség, hisz Rostand Roxánjától Csehov Másáján át Shakespeare Júliájáig megannyi nagyszerű szerepformálás fűződik a nevéhez.

Ez a vendégjáték a Pécsi Harmadik Színház és a kaposvári teátrum szorosabbá váló együttműködésének következő állomása, miután Bányavirág és Ibusár-megállóhely című előadásainkkal nemrég a somogyi megyeszékhelyen mutatkoztunk be nagy sikerrel.

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!