Program


Codex Régizene Együttes - Fejedelmi vigadalom

Codex Régizene Együttes - Fejedelmi vigadalom

Az együttes egyenesen Erdélyből érkezik, hogy bemutassa azt a különleges zenei világot, ami Erdélyt évszázadokkal ezelőtt jellemezte. Ebben népi-, török-, mű- és egyházzenei vonások ugyanúgy megtalálhatóak, ahogyan számos különleges hangszer is. És a kép a régi idők zenéjéről nem volna teljes, ha Győző bácsi közben nem mesélne arról, hogyan is zajlottak a fejedelmi udvarokban a vigasságok, mint is volt…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 9. szombat, 9:30

Az együttes egyenesen Erdélyből érkezik, hogy bemutassa azt a különleges zenei világot, ami Erdélyt évszázadokkal ezelőtt jellemezte. Ebben népi-, török-, mű- és egyházzenei vonások ugyanúgy megtalálhatóak, ahogyan számos különleges hangszer is. És a kép a régi idők zenéjéről nem volna teljes, ha Győző bácsi közben nem mesélne arról, hogyan is zajlottak a fejedelmi udvarokban a vigasságok, mint is volt szokásban a zene és a tánc akkoriban. Így egy koncertbe bújtatott kis időutazás ez a műsor.

Codex Régizene Együttes

Filip Ignác-fuvolák, furulyák, fuvolák, ének, művészeti vezető
Szabó Éva-fuvolák, furulyák, ütőhangszerek
Kovács László-hegedű, fidula, ének
Kovács Éva-hegedű, rebek, ének
Adorján Csaba-fidula, brácsa, kontra, ének
Lázár Zsombor-fidula, gordonka, ének
Szögyör Árpád- ének, nagybőgő, viola da gamba, ütőhangszerek

Műsorvezető: Lukácsházi Győző

Ajánlatunk


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a nézőhöz, betekintést enged abba a világba, amibe sokáig csak maga Turing léphetett be.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!