Program


Classicus Quartet és a Soharóza Kórus

Classicus Quartet és a Soharóza Kórus

Különleges múltidézés részesei lehetünk ezen az esten.  több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 18. kedd, 20:00

Kilencven évvel ezelőtt ugyanitt, a Zeneakadémia kistermében tartották a Palasovszky Ödön nevéhez fűződő Új Föld-esteket, amelyeken avantgárd színházi-színészi produkciók hangzottak el avantgárd zeneművekkel társítva. Éppen azon szerzők művei – versei, kompozíciói – szólaltak meg, akikéi most is, noha már akkor is ritkaságnak számított a kortárs zene és a dramatikus szövegek összekapcsolása. Akkor élte fénykorát a munkásmozgalmi eszmék hirdetésére hivatott és azóta holt műfajjá lett szavalókórus – most ezzel a ma már furcsának ható médiummal is találkozhatunk. Ahogyan olyan kuriózumokkal is, amilyen Stravinsky vonósnégyesre írt concertinója, vagy a Zeneakadémián Kodály osztályából frissen kikerült Szabó Ferenc triója. Az érdekes és rendhagyó műsort két olyan együttes jegyzi, amelyek eddig is ötletes, újító és kísérletező produkcióikkal hódították meg az izgalmas kalandokra fogékony közönséget.

Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Juhász Gyula, József Attila, illetve Philippe Soupault, Blaise Cendrars, Franz Kafka versei szavalva, és szavalókórussal előadva.

Bartók: 3. vonósnégyes, BB 93
Szabó Ferenc: 1. vonóstrió, op. 12
Stravinsky: Három darab vonósnégyesre
Stravinsky: Concertino vonósnégyesre
Classicus Quartet: Rácz József, Baksai Réka (hegedű); Tornyai Péter (brácsa); Zétényi Tamás (cselló)Soharóza Kórus (zenei vezető Halas Dóra)Kiss-Végh Emőke, Ördög Tamás (színész)

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Gamer Symphony 2024

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, MVM Dome

ÚJRA GAMER SYMPHONY! A Budafoki Dohnányi Zenekar fergeteges, nagy sikerű, látványos game music show-ja június 9-én az MVM Dom-ban.

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!