Program


CIRKUSZI SZOMSZÉDOLÁS

CIRKUSZI SZOMSZÉDOLÁS

A Fővárosi Nagycirkusz következő produkciójában a szomszédos és a visegrádi országok cirkuszművészete kerül a középpontba.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 19. vasárnap, 15:00

A Cirkuszi szomszédolás című műsorban egymást kiegészítve lépnek porondra a környező országok tehetséges artistái – ezzel is azt hangsúlyozva, hogy együtt, egymásra figyelve, egymástól tanulva milyen sokra vagyunk képesek.

Közép-Európa közepén Magyarország jelentős cirkuszi tradíciókkal bíró nemzet. Ahogy kiemelkedő alkotóink vannak a komolyzene, a színház, a táncművészet, az irodalom területén, úgy a cirkuszművészetünket is ismeri és elismeri a világ. Az elmúlt évszázadokban eredményeket csak úgy tudtunk felmutatni, hogy figyeltük és tiszteltük a szomszédos népek kultúráját, hatással voltunk rájuk és tőlük mindig tanultunk. Ahogy más művészeti ágakban, úgy a cirkuszművészetben is különös fontossága van ennek a kölcsönös inspirációnak.

A Fővárosi Nagycirkusz 2017 tavaszi műsora e kölcsönös „művészeti, kulturális respekt”-nek a jegyében született. Műsorunkban egy-egy produkcióval szeretnénk bemutatni a szomszédos országok mellett a visegrádi négyek klasszikus és modern cirkuszi értékeit, útkereséseit. Cél, hogy a közös gyökerek felkutatása és megismerése mellett együtt, egy műsorban szerepeljenek azok a cirkuszművészek, akiknek cirkuszi tradíciói és művészete egymás mellett, egymással sok szálon és kölcsönhatásban találkozva fejlődött ki.

A Cirkuszi szomszédolás című műsor első részében a visegrádi, második részében a szomszédos országok és hazánk kultúrájának és cirkuszművészetének bemutatására tesznekk kísérletet. A műsorban többek között fellép Helena Polach futballzsonglőr (Csehország), egy kutyás számmal Valerija Anamaria Sliva (Szerbia), egy karika-galambszámmal a Duo Jednorog (Lengyelország), egy levegő-perzs számmal a Troupe Victor (Ukrajna), egy gurtniszámmal a Duo Romance (Románia) és vadonatúj erőemelő számukkal a világhírű magyar Rippel Brothers is.

A Cirkuszi szomszédolás című műsor 2017. január 28. és március 19. között a Fővárosi Nagycirkuszban.

 

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!