Program


Chick Corea Trilogy / JAZZLEGENDÁK

Chick Corea Trilogy / JAZZLEGENDÁK

Chick Corea negyedszer tér vissza a Müpába. Ez a tény egyenes arányban áll jazztörténeti jelentőségével és művészi termékenységével, amelynek köszönhetően szinte évente jelentkezik újabb fajsúlyos anyaggal.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 24. kedd, 20:00

Nem elég, hogy ez alkalommal Christian McBride és Brian Blade személyében olyan társak kísérik, akik külön-külön is megtöltenék a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet, további különlegesség, hogy a koncert első részében egy, a tizenöt éves Müpa felkérésére írt Corea-kompozíció csendül majd fel.

Chick Corea 2012-ben Gary Burton vibrafonos oldalán debütált a Müpában. 2015-ben az elektronikus hangzásokat előnyben részesítő The Vigil elnevezésű együttesével tért vissza, majd 2018-ban újra akusztikus vizekre evezett három évtizedes barátaival, John Patitucci bőgőssel és Dave Weckl dobossal. A felállás ez alkalommal is a klasszikus zongorás trió lesz, a kreatív energiák végtelen áramlását pedig szintén megcsodálhatjuk. A Trilogy elnevezésű együttes 2013-ban adta ki első lemezét, amely egyéb díjak mellett két Grammyt is hozott az előadóknak. A második kiadására öt évet kellett várni - erről is hallhat majd darabokat a közönség. A négy Grammy-díjjal büszkélkedő Christian McBride az általa vezetett big banddel és saját triójával is sikert sikerre halmoz. Brian Blade kísérő muzsikusként szintén vezéregyéniség, s amellett, hogy idestova húsz éve a Wayne Shorter Quartet oszlopos tagja, művészete a Fellowship Banddel is iránymutató.
A huszonkétszeres Grammy-díjas zongorista példaképe és egyik kedvenc zeneszerzője, Bartók Béla munkássága előtt is tiszteleg a Müpa számára komponált darabjával.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

bohózat két felvonásban

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!