Program


Busa Balázs: Epreskert / Hámor József: Liza - Gangaray Artistic Program

Busa Balázs: Epreskert / Hámor József: Liza - Gangaray Artistic Program

A Gangaray Artistic Program (G.A.P.) az évad második bemutatóját két rövid darabbal folytatja, melyben a két koreográfus véletlenszerűen egy téma köré szövi gondolatait.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 14. szombat, 19:00

 

Busa Balázs: Epreskert

 

“Fekszem a tó fenekén. Fekszel a tó fenekén. Fekszik a tó fenekén. Fekszünk a tó fenekén. Fekszetek a tó fenekén. Fekszenek a tó fenekén.”

 

Hámor József: Liza

 

Cigány ballada kortárs táncszínházi nyelven, az ikonikus Ando Drom együttes tolmácsolásában

 

Állottam hosszan, hallgatag, / A fák alatt, a tó felett. / Halvány holdfény a gallyakat / Sugárba vonva reszketett. / Ködben, homályban állt a tó, / A légben néma mély igézet, / Félálmodásba ringató.

A tónak lelke megigézett.
Levél se mozdul, nesz se szól. / Hallgat a víz, szunnyad a szél. / Hullám közül, a víz alól, / A sejtelem világa kél. / A tó beszél. Én hallgatom. / S a vízbe nézek, egyre nézek. / Élek?... Nem élek?... / Álmodom?...
A tónak lelke megigézett.
Testetlenül és nesztelen / Hűvös sugalmakrajja kel, / És átszűrődik lelkemen. / A tó, a tó titkot lehel. / Átsző mindent e lehelet. / Minden titok, amerre nézek. / Nedves köd ül a táj felett.
/Sík Sándor: A tó lelke/

 

Előadás címe: Epreskert / Liza

Koreográfus: Busa Balázs / Hámor József

Zene: Ando Drom, Balogh Zsolt Noé / Gangaray Experimental Music, montázs

 

Előadják a Gangaray Artistic Program táncművészei: Lilach Helmer, Jójárt Barbara,Francesca Pesce, Aneta, Bockova, Czeitler Dorottya, Kiss Helga, Pillér Noémi, Varga Dóra, Karina Medgyaszai Bulens Bente, Kozma Zsófia, Laura Rubini Ceballos, Eva Mora, Eszter Rápolthy, Marta Jamsja, Magdalena Negowska, Justyna Lopata, Thao Hellemans, Luiza Bark,Nicolas Frédéric Christophe Van den Brande

 

Az előadás hossza 40 perc.

14 éven felülieknek ajánlott.

 

A Gangaray Dance Company komplex tehetségkutató képzésének elsődleges célja egy szakmailag elismert magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozása. A Gangaray Artistic Program néven ismert (G.A.P.) 10 hónapos intenzív kurzus fiatal táncművészei egy professzionális táncegyüttesnek megfelelő munkában részesülnek az évad folyamán.

 

Ajánlatunk


zenés party két részben

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövess minket!


További ajánlataink


GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!