Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ FAUN – NIMFA – DANAIDA

BUDAPESTI BEMUTATÓ FAUN – NIMFA – DANAIDA

Krámer György: Faun-Nimfa- Danaida
Táncjáték
Veszprémi Táncműhely Pannon Várszínház tagozata

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 12. vasárnap, 19:00

Krámer György Debussy és kortárs szerzők zenéire készített táncszínházi produkciót. Debussy A faun délutánja és A tenger című művei mellett, rockos hangzású elektronikus zene csendül fel. Az öregedő férfi egy középkorú és egy ifjú hölgy tükrében keresi igazi arcát, próbálja felrajzolni személyisége, vonzereje határait. Sorsokról szól az előadás, az emberi együttélés szépségéről és lehetetlenségéről.

Egy idősödő férfi kockákból építi személyisége határait, de hatalma, érvényessége köreit is kirajzolja ezzel. Egy fiatal lány repkedése-száguldása szétzilálja a rendszert, költészetet visz a geometriai formákba, könnyűvé oldja a súlyokat.

A középkorú nő a társ szerepében jelenik meg, itt már kevesebb a poézis, a kockákat új rendszerbe rendezi. Kezdődik a harc az önérvényesítésért, a személyiségek határainak elfogadásáért vagy szétrombolásáért. Egy totemszerű cölöp-deszka falakat épít, átjárókat a kockák rengetegén, kontaktust, a szerelem, a gyűlölet a fájdalmas-szép gyötrelem rituális helyszíneit.

Míg a férfi végeérhetetlenül járja fáradt kanosszáját, a hölgyek dinamikus tánca az élet örökmegújulni- akarását, az asszonyi- női szerep magasrendűségét hirdeti.

Szerepelők: Krámer György, Turós-Máté Kinga, Iker Bianka

Koreográfus: Krámer György

A Pannon Várszínház együttműködő partnere a Herendi Porcelánmanufaktúra.

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Kövessen minket!


További ajánlataink


WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!