Program


BUDAPEST RAGTIME BAND koncert

BUDAPEST RAGTIME BAND koncert

A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazz-élet talán legpatinásabb együttese 1980-ban alakult főiskolát illetve Zeneakadémiát végzett művészekből. A zenekar célja a ragtime muzsika hagyományainak ápolása mellett több tradicionális amerikai zenei műfaj bemutatása, életben tartása és népszerűsítése a magyar közönség körében.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 22. szerda, 20:00

A ragtime a századforduló elején rendkívül népszerű zenei műfaj volt Amerikában. Scott Joplin és a többi nagyszerű komponista eredetileg zongorára írták rag-jeiket. A régi zongorakottákat porolta le a Budapest Ragtime Band, a ragtime-okat pedig 8-10 tagú együttesre hangszerelték át. Ehhez adottak voltak a jól képzett muzsikusok és egy olyan hangszerpark, ami egészen kivételes hangszerelési megoldásokra adott lehetőséget.

Később a ragtime-ok mellé swing-melódiákat, dixieland-slágereket és virtuóz hangszerszólókat vettek műsorukba. Az egészen egyedülálló és a negyvenes évek Amerikájában népszerű Spike Jones együttesének show-műsorai adták az ötletet, hogy komolyzenei művek (Kék Duna Keringő, Kardtánc, Monti Csárdás, Brahms: Magyar Táncok, Puccini: Tell Vilmos nyitány Bizet, Rossini, Brahms és Liszt művei stb.) tréfás, humoros „Budapest Ragtime stílusú”feldolgozásait, paródiáit kezdjék megírni és játszani.

Műsoraikban rendszeresen szerepelnek zenei feldolgozások, így például a magyar operett és tánczene szerzők, többek között Kálmán Imre, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Seress Rezső,

A zenekart magas színvonalú hangszertudása, önfeledt előadásmódja és színpadi show-val fűszerezett koncertprogramja emelte Európa és a világ ismert és elismert, tradicionális jazzt játszó együttesei közé.

A zenekar rendszeres résztvevője a hazai és külföldi fesztiváloknak, a tévés és rádiós társaságok műsorainak.

Budapest Ragtime Band tagjai:

Gayer Ferenc - zenekarvezető, bőgő
Kiss Bálint - harsona
Stein Ferenc - zongora
Csárics Sándor - trombita
Széki József - ütőhangszerek
Antal Tibor - hegedű
Weszely János - dob

Ajánlatunk


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!