Program


Paavo Järvi és a Brémai Német Kamarafilharmónia
3

Paavo Järvi és a Brémai Német Kamarafilharmónia

Műsor:
Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
Brahms: I. (D-dúr) szerenád, op. 11

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 27. szerda, 19:30

Brémai Német Kamarafilharmónia

Egy este Brahms és a napfényes D-dúr hangnem jegyében! Egy energikus hegedűverseny és egy régi idők galantériáját a romantikus korban újraálmodó szerenád. Európa egyik legjobb kamarazenekara, a Brémai Német Kamarafilharmónia, egy világklasszis holland hegedűművésznő, Janine Jansen, és korunk egyik legnépszerűbb karmestere, Paavo Järvi, aki ráadásul egy különleges sikerű dinasztia sarja: ő az egyetlen korunk dirigensei közül, aki elmondhatja, hogy édesapja, Neeme és öccse, Kristjan is világhírű képviselője a zenekarirányítás művészetének.

Miért olyan sok a D-dúr hegedűverseny? Mert a hangnem legfontosabb hangjai (G, D, A, E) mind azonosak a hegedű egy-egy üres húrjával. Brahms 1878-ban keletkezett versenyművének elődje Beethoven 1806-os keltezésű remeke: onnan származik a mű méltósága, ereje, komolysága, ünnepélyessége. A finálé magyaros motívumai azonban arra utalnak, hogy a kompozíció a zeneszerző barátjának, Joachim Józsefnek íródott. A D-dúr szerenád fiatalkori mű, ritkán játsszák, pedig megérdemelné a gyakoribb megszólalást - jó lesz végre találkozni vele. Mintha tegnap lett volna, hogy pár évvel az ezredforduló után rácsodálkoztunk a fiatal Janine Jansen üde virtuozitására - ma pedig sok esztendeje a nemzetközi mezőny egyik erőssége. A Brémai Német Kamarafilharmónia 1980-ban alakult - akkor még frankfurti illetőséggel -, 1987-ben kapott hivatásos státust, és 1992-ben tette át székhelyét Brémába. Mint minden igazán jeles kamarazenekar, a szimfonikus repertoárban is járatos. Paavo Järvi, Leonard Bernstein egykori növendéke Cincinnatitől Frankfurton át Párizsig a világ számos zenekaránál bizonyította tudását - ma ő a Brémaiak művészeti vezetője.

Vezényel: Paavo Järvi

Közreműködik:
hegedű - Janine Jansen

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

akár -20%
Haydn–Mozart – 3 Jegyvásárlás

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!