Program


Brazília ötször: Cinema Novo – Egy kamera a kézben és egy ötlet a fejben

Brazília ötször: Cinema Novo – Egy kamera a kézben és egy ötlet a fejben

Cinema Novo
brazil dokumentumfilm, 92 perc, 2016
eredeti nyelven, magyar felirattal / em língua original e legendas em húngaro
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 6. kedd, 19:30

Rendező: Eryk Roch

Vágó: Renato Vallone
Kutatás: Thiago Brito és Adriana Peixoto
Szereplők: Nelson Pereira dos Santos, Carlos Diegues, Joaquim Pedro de Andrade, Glauber Rocha

 

A költői dokumentumfilm az egyik legfontosabb latin-amerikai filmművészeti irányzatot mutatja be a rendezők gondolatain és filmrészleteken keresztül. Egy olyan filmes nemzedék megszületésének lehetünk szemtanúi, amely a művészet és a forradalom egyesítésével a filmkészítés újfajta módját találta ki Brazíliában. Képviselői arra vágytak, hogy a mozi, a kamera kimenjen az utcára, és találkozzon a brazil emberekkel. A filmet Eryk Rocha, Glauber Rocha, a legendás brazil filmrendező fia rendezte. Az alkotás 2016-ban elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Aranyszem díját.

***

“Cinema Novo” é um ensaio poético que investiga um dos principais movimentos cinematográficos latino-americanos, através do pensamento e fragmentos de filmes dos seus principais autores. O filme mergulha na aventura da criação de uma geração de cineastas que inventou uma nova forma de fazer cinema no Brasil – a partir de uma atitude política que juntava arte e revolução – e que tinha como desejo um cinema que tomasse as ruas e fosse ao encontro do povo brasileiro. Festival de Cannes 2016 - Prêmio Olho de Ouro

A Brazília ötször sorozat további vetítései >>>

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!