Program


Brass On Brass Dixieland Band

Brass On Brass Dixieland Band

Pepita Oroszlán Zenés Estek.
Belvárosi Dixieland őrület a FÉMben.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 10. szombat, 19:00

A zenekar:
H. Szabó József (dob)
Román Péter (basszusgitár)
Szobolits Balázs (bendzsó)
Szobolits Béla (trombita)
Tóth Péter (ventilpozán)
Tarczali Jenő (szaxofon) /
Joe Fritz (klarinét)

A vidám, lendületes zenét játszó Brass On Brass Együttes nevét magyarra nagyjából így fordíthatnánk: „réz hátán réz” vagy „réz a rézen”. A „keresztapa” a Csinibaba c. játékfilm forgatókönyv-írója, Márton Gyula, aki – amikor meglátta, hogy a trombita és a harsona mellett még megtalálható a tuba is – ezt a nevet ajánlotta. (Az együttes tubása akkor az európai hírű Mazura János, harsonása Móré István, klarinétosa pedig Solt Csaba volt.)

Az együttest Szobolits Béla filmrendező kezdte szervezni 1998-ban, néhány évvel azután, hogy megszűnt a munkahelye, a Magyar Mozi- és Videofilmgyár, s ezzel 300 filmes szakember került utcára… Ő több évtizednyi kihagyás után elővette trombitáját, s keresett a közös zenéléshez társakat.
A Brass On Brass Együttes már 1999-ben több nagy sikerű koncertet adott, majd jöttek a dixieland fesztiválok, kisebb klubok. A teljesség igénye nélkül: felléptek a Budapesti Kongresszusi Központban, a Sportcsillagok Gáláján, a Solymári Jazz Garden rendezvényén, az Aranykút Ünnepi Fesztiválon, az Ázsia Center avató ünnepsége, a Hilton Szállóban, a Chicago Rib Shack Étteremben, a Superbrands Gálán, a Diósgyőri, Salgótarjáni, Hajdúszoboszlói Dixieland Fesztiválokon, Koncerteztek 2005-ben a Citadellán, „A Zene Ünnepe” rendezvénysorozat egyik résztvevőjeként, de játszottak a Mozart és a Columbus Hajókon, a Budapest Jazz Clubban. Évekig havi rendszerességgel léptek fel az Uránia Filmszínházban, majd törzshelyük a Pótkulcs Budapest lett. De meghívták őket más, felkapott, főként fiatalok által látogatott pesti szórakozóhelyekre is, mint a Jedermann vagy az If Cafe. Koncertet adtak 2018 májusában a Magyar Rádió Márványtermében. A Brass On Brass Együttest kérték fel Sajdik Ferenc Kossuth-díjas grafikus, karikaturista életmű-kiállításának megnyitóján való közreműködésre a Budavári Galériában. A zenekar a Fém Arts & Café alapítása óta rendszeres vendége a belvárosi független színház pódiumának.

Az együttes fennállása óta több neves jazz-zenésszel játszottak hosszabb-rövidebb ideig: Balázs Gábor, Bera Zsolt, Fajszi Csanád, Farkas Gábor „Kinca”, Fritz József, Jákó Balázs, Kalle Strandell, Nagy Iván, Papa Fleigh, Premetz Mátyás, Varga Tibor. A leghosszabb időn át a Brass On Brass tagjai voltak: Borissza Géza és Huszár András.

Ajánlatunk


Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned?

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

SUKHISHVILI - Grúz Nemzeti Balett

Erkel Színház

Mi a közös Charlie Chaplin, Bridgitte Bardot, és Sting között? Mindannyian rajonganak az áprilisban Budapestre látogató Grúz Állami Népi Együttesért!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!