Program


Brahms-zongoranégyesek / Várdai István,Várjon Dénes,Szűcs Máté, Baráti Kristóf

Brahms-zongoranégyesek / Várdai István,Várjon Dénes,Szűcs Máté, Baráti Kristóf

A kamarazene bensőséges, megszólalásmódja is intim. De vajon mindig az? Van, amikor mégsem. Brahms zongoranégyesei például olyan dúsan zengő hangzású darabok, hogy e műveket hallgatva úgy érezzük: a zeneszerző a szimfonikus zene iránti sóvárgását fejezte ki a takarékos hangszer-összeállítás keretei között.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 11. péntek, 19:30

Egy hangverseny, amelyre a New York-i Carnegie Hallban is tódulna a közönség. Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Várdai István három olyan muzsikus, akinek neve az utóbbi években gyakran szerepelt a Bachtrack internetes oldal sikerlistáin, a világ legkeresettebb művészeinek névsorában: az elmúlt esztendőkben mindhárman voltak itt első helyezettek. Kipróbált művésztársuk, Szűcs Máté pedig a Berlini Filharmonikusok szólóbrácsása. Négy világklasszis muzsikus szövetkezik, négy olyan művész, aki már sokszor bizonyította, hogy tökéletesen szót ért egymással. Kamarazenélésük Marlboro szellemét idézi - azét a Marlborói Fesztiválét, amelynek Várjon Dénes visszatérő közreműködője.
Johannes Brahms zongoranégyesei a romantikus kamarazene-irodalom legnagyobb remekművei közé tartoznak: páratlan tematikus bőségükkel, színgazdagságukkal találkozni mindig boldogító élmény. Derű és ború gazdagon árad mindhárom műből - de akár sötét, akár világos a tónus, mindig nagyon erőteljes. A dús hangzás igénye az, amely miatt ezt a műcsoportot Brahms életművében bátran nevezhetjük szimfonikus kamarazenének. A darabok értéke alapján csak furcsállható, hogy e három alkotás szinte soha nem hallható a hangversenytermekben. A verbunkos zárótételű g-moll kvartett még elvétve megszólal olykor, a másik két opus azonban már végképp fehér holló. Itt az alkalom, hogy eszményi előadásban hallgassuk őket!

Műsor:

Brahms: Nr. 1, g-moll, op. 25
Brahms: Nr. 3, c-moll, op. 60
Brahms: Nr. 2, A-dúr, op. 26

Közreműködők:

hegedű. Baráti Kristóf
brácsa: Szűcs Máté
cselló: Várdai István
zongora: Várjon Dénes

 

Ajánlatunk


A Vabadaba egy érzés. Pontosabban sokféle érzés. A szerelem 22 árnyalata, ami 22 dalban szólal meg mostantól. Geszti Péter új koncert-estjén egykori Jazz+Az-os partnerével, Váczi Eszterrel kezd újabb zenés kalandba, hogy hol szentimentális, hol ironikus módon szóljon a szerelem csodáiról és viszontagságairól.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!