Program


BQW - Somogyi és Haruquartet

BQW - Somogyi és Haruquartet

A Somogyi Vonósnégyes és a Haruquartet koncertje

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 17. szombat, 15:00

Műsor:
Beethoven:
Esz-dúr "Harfen" vonósnégyes op. 74
Esz-dúr vonósnégyes op. 127

A SOMOGYI VONÓSNÉGYES 1997-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola volt hallgatóiból. 1998 nyarán öt hetet töltöttek Chicago-ban a Ravinia Fesztiválon, ahol olyan kiemelkedő vonósnégyesekkel s tanárokkal dolgozhattak együtt, mint például: a Tokyo, La Salle, Cleveland, Emerson vonósnégyesek, Paul Katz, Henry Meyer és Peter Quirdijan. 1998-tól állandó résztvevője az évenként Budapesten megrendezésre kerülő kortárs műveket bemutató "Minifesztivál"-nak. 2001-től a Joinville-i nyári fesztivál rendszeres vendége az együttes, ahol mesterkurzuson tanítanak a koncertek mellett. Nagy jelentőséget tulajdonítanak az ifjúság zenei nevelésének. Így került sor a Várszínházban az iskolások számára rendezett hangszerbemutató koncertjeikre. A határokon túl Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Franciaországban, Svájcban és Mexikóban szerepeltek nagy sikerrel. 1999-ben Bozay Attila harmadik, az együttesnek ajánlott vonósnégyesét mutatták be. Munkájukban kezdetektől segítségükre voltak: Rados Ferenc, Devich János , Devich Sándor , Bánfalvi Béla professzorok. 1999-ben M.W.Karlins művét vették lemezre a Hungaroton lemezkiadónál, ahol több felvételük is megjelent. 1999-ben és 2003 -ban a vonósnégyes Artisjus-díjat kapott.

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!