Program


Bp-i nemzetközi kórusverseny Nyitókoncertje

Bp-i nemzetközi kórusverseny Nyitókoncertje

A több mint harmincéves múltra visszatekintő Budapesti Nemzetközi Kórusverseny nyitóhangversenyén a kiváló magyar zeneszerző, Gyöngyösi Levente hangszerkíséretes kórusműve, valamint David Fanshawe afrikai népzenét és klasszikus zenét ötvöző miséje hangzik el.



 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 14. vasárnap, 19:30

Az április 14-17. között zajló versenyen és fesztiválon mintegy félszáz magyar és nemzetközi kórus vesz részt. A nyitókoncerten először Gyöngyösi Levente In te, Domine, speravi című kórusműve csendül fel, melynek ősbemutatója 2018-ban a Müpában volt. A darab a 70. zsoltár egy részletének megzenésítése, az Istenbe kapaszkodó reményt énekli meg, a szerzőtől megszokott, közérthető stílusban. A hangverseny második részében David Fanshawe (1942-2010) angol zeneszerző, népzenetudós, felfedező legismertebb műve, az 1972-ben írott African Sanctus hangzik el. Fanshawe 1969 és 1972 között beutazta Afrikát, s elsősorban a zenei, kulturális felfedezés vágya hajtotta. Utazásai során együtt élt, együtt lélegzett az ott élőkkel, osztozott örömükben, bánatukban, részt vett szertartásaikon, betekintett „kulisszatitkaikba”. Afrikai gyűjtéseiből született meg az African Sanctus, melyben eredeti afrikai hangfelvételeket kombinál élő zenével. A mű érdekessége, hogy a mise szövegeire komponált dallamok az eredeti afrikai dallamok fölött, azokkal egy időben szólalnak meg; többek közt egy muszlim imával kombinálja a kórus Kyrie tételét.

Rendező: Interkultur Hungária Közhasznú Nonprofit Kft.

Közreműködők:

szoprán: Rácz Rita
mezzoszoprán: Megyesi Schwartz Lúcia
alt: Bakos Kornélia
zongora: Balog József
fuvola: Réman Zsófia
cselló: Kószás Ágnes
Budapesti Akadémiai Kórustársaság
Budapesti Lantos Kórus (karigazgató: Gerenday Ágnes)

Ajánlatunk


Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!