Program


Borbély László zongoraestje

Borbély László zongoraestje

Különböző korszakokban írott variációkat állít egymás mellé Borbély László, aki repertoárját tekintve az egyik legnyitottabb szellemiségű fiatal zongoraművész.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 9. csütörtök, 19:00

Ez a műfaj mindig is a zeneszerzői alkotóerő és fantázia egyik fokmérője volt, hiszen a mesteri variációsorozat rendszerint végletesen egyszerű témát feldolgozva jut művészi magasságokba. Haydn melankolikus hangvételű remekműve gyakran hallható, ahogyan Mendelssohn egyszerre látványosan virtuóz és eszményi szépségű sorozata is a közönség egyik kedvence. Ezeket ellenpontozza Webern szigorú tizenkétfokúság szerint írt opusa, amelynek előadását összetettsége miatt a zongoraművészek csak egy szűk rétege vállalja. Más okok miatt ugyanez a helyzet Brahms majdnem félórás „zongoraszimfóniájával”, amelynek megszólaltatása komoly állóképességet, a grandiózus építmény időben történő fokozatos leleplezése pedig előadói nagyságot feltételez. A műsorban egy kuriózumot is hallhatunk, a harminc éve elhunyt katalán szerző, Federico Mompou egzotikus hangzású, szintén nagyszabású Chopin-variációit.

Műsor:

Haydn: f-moll variációk, Hob. XVII6
Mompou: Variációk egy Chopin-témára
Mendelssohn: Variations sérieuses, op.54
szünet
Webern: Variációk, op.27
Brahms: Variációk és fúga egy Händel-témára, op. 24
Borbély László (zongora)

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az ír kisváros temetőjében véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!