Program


Bolsoj Balett 2019/2020 - Glazunov: Rajmonda

Bolsoj Balett 2019/2020 - Glazunov: Rajmonda

Bolsoj Balett 2019/2020 - Alexander Glazunov: Rajmonda
Bolshoi Ballet 2019/2020 - Alexander Glazunov: Raymonda
A moszkvai Bolsoj Balett előadása élőben, 180 perc, 2019

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 27. vasárnap, 16:00

Rendező: Bolsoj Balett

Zeneszerző: Alexander Glazunov
Koreográfus:  Jurij Grigorovics
Libretto: Jurij Grigorovics
Látványtervező: Szimon Virszaladze
Zenei rendező: Pavel Szorokin
Fény tervező: Mihail Szokolov
Koreográfus asszisztens: Natalja Besszmertnova

A szereposztás még nem végleges.

Alekszandr Glazunov késő-romatikus orosz zeneszerző Rajmonda című balettjét gyakran hasonlítják Csajkovszkij Csipkerózsikájához. A magyar nézők számára azonban azért is kedves lehet, mert számos magyar vonatkozást tartalmaz. Egyik szereplője például a Szentföldre hadjáratot vezető II. Endre magyar király. Rajmonda grófkisasszony kedvese, Jean de Brienne épp búcsúzni érkezik a darab elején, hogy ezután Endre király keresztes seregéhez csatlakozzon. Rajmonda álmában látja viszont kedvesét, és álmában tűnik fel egy különös keleti lovag is, Abderrahman, aki az álomban szintén szerelmével ostromolja őt. A látomás valósággá válik, amikor a lovagok visszatérnek a hadjáratból, s velük érkezik Abderrahman, a szaracén lovag is. Rajmonda ellenáll a hevesen udvarló szaracénusnak, az ő szíve Jean de Brienne-é, ám Abderrahman megpróbálja elrabolni. A dolog párbajért kiált, amelyben Jean győzedelmeskedik, Endre király pedig áldását adja Jean és Rajmonda szerelmére, s egy szép magyar tánccal (Grand pas hongrois) el is kezdődik a menyegző.

Az először 1898-ban bemutatott darab Glazunov első balettje volt, s egyben a híres koreográfus, Marius Petipa utolsó nagy sikere. Később koreográfiáját Jurij Grigorovics átdolgozta, és ebben a változatban látható ma is a Bolsoj táncosaival.


Ajánlatunk


Gary úgy érzi, mindent megad a családjának. Értük dolgozik állandóan, ügyfeleivel is ezért jár el golfozni, meccsekre. Maggie magányosnak és elveszettnek érzi magát a házasságukban. Nem tudja, mit akar, csak azt, hogy képtelen így folytatni. Két középkorú ember. Egykor elkötelezték magukat egymásnak, a hétköznapok sűrűjében azonban egyszer csak elsodródtak egymástól. Mások már a vágyaik, mások a céljaik.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!