Program


Bolond vasárnap - TükörKép Társulat

Bolond vasárnap - TükörKép Társulat

Zürcsev nem relaxálni jön a Napraforgóba, hanem egy aláírásért az ott üdülő Leo Bujkálovtól. Azonban egyszerű munkásemberként nem könnyű bejutni, így a férfi a híres tornász bajnoknő, Klára Lurkóva férjének adja ki magát. A terv működik, elindul megkeresni Bujkálovot, ám egyszer csak megjelenik maga Klára..

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 18. csütörtök, 19:00

Bolond vasárnap
A TükörKép Társulat előadása
Valentyin Katajev komédiája nyomán

„Aki egyszer a Napraforgó üdülőben pihent, többé nem tud pihenni… máshol.”

Zürcsev nem relaxálni jön a Napraforgóba, hanem egy aláírásért az ott üdülő Leo Bujkálovtól. Azonban egyszerű munkásemberként nem könnyű bejutni, így a férfi a híres tornász bajnoknő, Klára Lurkóva férjének adja ki magát. A terv működik, elindul megkeresni Bujkálovot, ám egyszer csak megjelenik maga Klára, hogy kivegyen egy szobát, és találkozzon szerelmével, Ivánnal. Ha ez nem lenne elég bonyodalom, a félőrült professzor felesége, Tudorina rögeszméje, hogy Bujkálov a szeretője, és a képzelt viszonyról tájékoztatja férjét is. Bujkálov ezután minden lehetséges helyre elbújik az üdülőbe tartó férj haragja elől, jelentősen megnehezítve az őt kereső Zürcsev dolgát, aki közben az álfeleségét is próbálja elkerülni. A nagy összevisszaságban Vera Szigorova igazgatónő és Sokkova doktornő mindenkit fenyőesszencia fürdőre és sokkterápiára akar beutalni, hogy kicsit lenyugtassák a kedélyeket. A káosz fokozódik, amikor megérkezik Iván, és megtudja, hogy élete párjának az állítólagos férje a Napraforgóban szállt meg…

A Bolond vasárnap címéhez híven egy igazi káoszba torkolló, helyzetkomédiában bővelkedő napnak a történetét meséli el. Az orosz irodalom jelentős alakja, Valentyin Katajev ízig-vérig komédiát írt, a fordítást pedig egy magyar kincsünknek, Romhányi Józsefnek köszönhetjük.

Szereplők:
Zürcsev: Darányi Ádám
Leo Bujkálov: Korcsmáros András
Helena Tudorina: Nagy Katalin
Klára Lurkova: Rumán Cintia
Iván Sóvárgov: Getto Márton
Vera Szigorova: Polyák Valéria
Olga: Rácz Viktória
Sokkova doktornő: Sáfrány Emese
Tudorin professzor: Csík Csongor
Róza Zürcseva: Bukovics Henrietta

Rendező: Polyák Valéria

A TükörKép Társulat: 2014 szeptemberében alakult a társulat fiatal, tehetséges végzett színészekből. Közös vonás a tagok között, hogy imádják a színházat és egymást. A TükörKép Társulat tagjai mind a színház területén tevékenykednek, iskolatársakból, baráti társaságokból verődtenk össze, hogy azt csinálják, amit szeretnek: színházat. Első produkciójuk Molnár Ferenc Az ibolya című vígjátéka volt, majd következett A Bolond vasárnap című fergeteges orosz vígjáték: ebben a darabban mindenkiből kitörhet a benne lakozó őrült és humorból sincs hiány. A dalokat a társulat főrendezője, Polyák Valéria írta, a táncokat a társulat vezetője, Rumán Cintia és Tóth Alex koreografálták.

Az előadás időtartama 90 perc

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!