Program


Binder Quartet lemezbemutató koncert

Binder Quartet lemezbemutató koncert

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 4. csütörtök, 19:00

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működött legendás Binder Quartetre – melyben Binder Károly zongorázott, Dresch Mihály játszott szaxofonon, Benkő Róbert bőgőzött és Baló István dobolt – az akkori magyar jazzmuzsika egyik legeredetibb és hosszú évekre meghatározó együtteseként emlékezhetünk. A zenekar felbomlása után Binder zeneszerzőként és előadóművészként, a nemzetközi és hazai fesztivál- és koncertélet rendszeres fellépőjeként szerzett elismeréseket.

Megnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraversenyt, a Magyar Rádió Jazzversenyét, Erkel- és Gramofon-díjjal tüntették ki, s negyvenhat szerzői lemezt jelentetett meg.

2012-ben Binder új kvartettet alapított, melyben hozzá és állandó partneréhez, a fúvós hangszerek széles skáláján játszó Borbély Mihályhoz (akivel több lemezt készítettek, számtalan hazai és külföldi fellépésen kimagasló sikert értek el) 2012 tavaszán két kitűnő fiatal muzsikus csatlakozott. Az énekesi tehetséggel is megáldott Benkó Ákos 2014 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének dobtanára, a Junior Prima-díjas Fonay Tibor pedig 2015-ben diplomázott az egyetem jazzbőgő és -basszusgitár szakán. Ifjú koruk ellenére mindketten igen keresett muzsikusok. Binder Károly – aki egyben a hazai jazzoktatás kiemelkedő személyisége, a Zeneakadémia jazz tanszékének vezetője – 2015-ben két lemezt is megjelentetett: a régen várt Retropolis 2-t, melyen a magyar népzenét a modern jazz foglalatába helyezte, az Old Dreams, New Dimensions című album pedig a régi Binder Quartetet is megidézi, miközben új távlatokat nyit.

Binder Quartet:

    Binder Károly – zongora
    Borbély Mihály – szaxofon
    Fonay Tibor – bőgő, basszusgitár
    Benkó Ákos – dob

Közreműködik:

    Kis Borbála – ének
    Pál István "Szalonna" – hegedű
    Zsikó Zoltán – ének

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

bohózat két felvonásban

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Eric Lee-Magic Show-Francia vendégjáték

Fővárosi Nagycirkusz

Március utolsó hétvégéjén a francia Eric Lee az illuzionisták vérbeli fenegyereke, a négy alkalommal látható Magic Show című műsorában megmutatja,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!