Program


Bharat Bhushan Goswami - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXI.

Bharat Bhushan Goswami - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXI.

Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei sorozatában először hallhatjuk a különleges, emberi énekhanghoz hasonló megszólalású vonós hangszert, a sarangit.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 29. szombat, 20:00

A sarangi nevű indiai vonós hangszer hangja megdöbbentően hasonlít az emberi hanghoz. Persze nem beszél, de sóhajt, nevet, sír és ami a legfontosabb: énekel. Ezt a különleges, ugyanakkor kihalófélben lévő hangszert szólaltatja meg a színpadon Bharat Bhushan Goswami, aki a legendás Mathura városában született, ahol – az indiai történetírás szerint - Krisna is meglátta a napvilágot. Apja és nagyapja is elismert zenésze volt a híres Radha Rani templomnak. Az éneklés mellett kezdett el játszani a Sarangi nevű, éneklő hangszeren.

Előbb Pandit Kanhaiya Lal tanította, majd a Benares iskola leghíresebb mestere Pt. Hanuman Prasad Mishra fogadott tanítványa lett. Egészen fiatalon az indiai klasszikus zenei rádió (All India Radio) zenészének szegődött, ahol a mai napig a legfoglalkoztatottabb sarangi előadó. Egyedülálló technikai tudásával és az érzelmek egész palettáját bemutatni képes játékstílusával hirdeti ennek az egyedi bélhúros hangszernek a szépségét abban a reményben, hogy a következő generációban is akad, aki továbbviszi ezt az évezredes hagyományt.

Különlegesen tiszta megszólalása miatt azt mondják, hogy Sandeep tablája tényleg beszél. A Benares stílust tanulta 15 éven keresztül mestere, Pandit Ishwar Lal Misra segítségével, de emellett a Farukhabad és az Ajrada stílust is elsajátította.
Pakhawaj játékosként a világhíres Dagar család tagjait kísérte. Emellett számos más indiai ütőhangszeren is játszik, mint pl. dholak, naal, kanjeera, ghatam vagy a morsing, ami leginkább a mi dorombunkra hasonlít.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben az EDDA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!