Program


Bernstein / Gershwin / Sztravinszkij ( Concerto Budapest & Berecz Mihály )

Bernstein / Gershwin / Sztravinszkij ( Concerto Budapest & Berecz Mihály )

Bernstein / Gershwin / Stravinsky
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 18. csütörtök, 19:30

Műsor:

Bernstein Candide nyitány
Gershwin F-dúr zongoraverseny
--- szünet ---
Stravinsky Gyászének – magyarországi bemutató
Stravinsky Tűzmadár-szvit (1945)

Közreműködik: Berecz Mihály zongora
Vezényel: Rácz Zoltán  

Leonard Bernstein 1956-ban operettet komponált Voltaire híres regényéből, s habár e fanyarul szellemes művét csak lassanként fogadta el remekműnek a világ, azért a Candide nyitánya szinte a kezdet kezdetén hálás koncertszámmá vált. Bernstein tűzijátéka nyomában egy másik sziporkázó sodrású XX. századi amerikai remekmű, George Gershwin 1925-ös F-dúr zongoraversenye következik. A szerző által önmagának szánt virtuóz zongoraszóló ezúttal az alig 20 esztendős, de a "nagy ígéret" fázisán immár jócskán túlnőtt Berecz Mihály előadásában hangzik majd fel. A koncert második felét két Stravinsky-kompozíció alkotja, s ezek közül az egyik - méltóan a közönséggel művek egész sorát felfedeztető Rácz Zoltán működéséhez - magyarországi bemutatóként fog a közönség elé jutni. A Gyászének megszólaltatása lesz ez a hazai bemutató: a zenekari mű, amelyet 1908-ban komponált az ifjú Stravinsky, méghozzá mestere, Rimszkij-Korszakov halálát követően. A több mint egy évszázadon át elveszettnek hitt mű 2015-ben került elő a szentpétervári konzervatórium archívumából. A Tűzmadár ellenben egy pillanatra sem tűnt el a repertoárról a megszületése óta, mi több, a balett 1910-es bemutatóját követően Stravinsky újabb és újabb szviteket állított össze annak tételeiből. Ezúttal az 1945-ös szvit kerül majd előadásra.

Ajánlatunk


A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Bartos Erika nagysikerű mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készít színházunk számára színpadi forgatókönyvet. Az óvodás korú nézőinknek szánt előadást a Kolibri Fészekben Andrusko Marcella rendezi.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!