Program


Beethoven emlékhangverseny – Ránki Dezső zongoraestje a zeneszerző budai fellépésének emlékére

Beethoven emlékhangverseny – Ránki Dezső zongoraestje a zeneszerző budai fellépésének emlékére

Beethoven egyetlen budai fellépésének évfordulója évről évre kiváló alkalmat biztosít a zeneszerző jelentőségéről való kitüntetett megemlékezésre. Az emlékhangversenyen ezúttal a nemzet művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészt, Ránki Dezsőt hallhatja a közönség, aki Beethoven zongoraműveiből játszik különleges válogatást.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 7. vasárnap, 19:30

Beethoven emlékhangverseny
Ránki Dezső zongoraestje a zeneszerző budai fellépésének emlékére

A zongorairodalom Újtestamentuma – Hans von Bülow, a 19. század egyik kiemelkedő Beethoven-játékosa és -karmestere nevezte így a zeneszerző harminckét szonátáját, melyek valódi szimbólumaivá váltak a nyugat-európai zenekultúrának. Beethoven zongoradarabjai zongoraművészi és zeneszerzői kvalitásainak rendkívüli összhangját tanúsítják, és egyedülálló módon engednek betekintést az életmű meghatározó kérdéseibe. Ránki Dezső zongoraestjének programja most lehetőséget ad, hogy újra megtapasztaljuk Beethoven műveinek erejét, és átengedjük magunkat a zenéjének.

Műsor:

Beethoven:
       E-dúr zongoraszonáta, op. 14/1
       Esz-dúr zongoraszonáta, op. 27/1 ("Sonata quasi una fantasia")
       cisz-moll ("Holdfény") zongoraszonáta. op. 27/2 ("Sonata quasi una fantasia")
       D-dúr zongoraszonáta, op. 28

Ajánlatunk


Bősze Ádám 2019 őszén indította el „Nagy zenészek, nagy szerelmek” című előadás-sorozatát, mely a világ leghíresebb zeneszerzőinek magánéletéről, esetenként izgalmas titkairól szólt. A sorozat most egy, a zenetörténeti bulvárhistóriák legviccesebb jeleneteit felölelő, exkluzív stand-up esttel fejeződik be, a szerző one-man show-jával.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Kövess minket!


További ajánlataink


BIZARRRRR!

RaM-ArT Színház

Gyere, lépj be a misztikum kapuján, hogy eléd táruljon az a bizarr világ, melyben Lucia kalauzol át egy sokszínű éjszakán.…

Recirquel: IMA Szép

Müpa Sátor

Újra Budapesten az IMA, az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadóművészeti produkciója: a Recirquel immerzív újcirkusz előadása szeptemberben a Müpa Sátorban.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!