Program


Barokk koncert - Hasse, Geminiani, Torelli

Barokk koncert - Hasse, Geminiani, Torelli

Yeree Suh (szoprán), Fulvio Bettini (bariton) • Művészeti vezető és koncertmester: Midori Seiler • Barokk gesztika: Sigrid T’Hooft

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 15. szombat, 19:45

Francesco Geminiani: d-moll concerto grosso, „La Follia”Johann Adolph Hasse: Larinda e Vanesio – intermezzo – 1. részGiuseppe Torelli: g-moll („Karácsonyi”) concerto grosso, Op. 8/6Johann Adolph Hasse: Larinda e Vanesio – intermezzo – 2. részAntonio Vivaldi: Esz-dúr triószonáta, Op. 1/7, RV 65 – Allemanda + SarabandaJohann Adolph Hasse: Larinda e Vanesio – intermezzo – 3. részMidori Seiler legutóbbi együttműködése a Fesztiválzenekarral katartikus volt. A barokk zenét mélyen értő hegedűművész „ragyogó tehetségű és imponáló tájékozottságú” muzsikus, aki minden egyes hangnak tartalmat ad. Idén már barátként tér vissza a zenekar barokk együtteséhez „olaszul zenélni”.Bár Hasse Németországban született, Alessandro Scarlattitól tanult, és az olasz opera legjelentősebb képviselője volt német nyelvterületen. A koncertet főképp recitativókból és áriákból felépülő lendületes intermezzója foglalja keretbe három részben. Mivel a zeneszerző énekesnek indult, elsősorban az áriák foglalkoztatták, szinte mindent a dallamnak rendelt alá. A műben az olasz bariton, Fulvio Bettini és Yeree Suh évődik egymással. „A virtuóz vokális technikájú, a koloratúrákat is fölényesen pergető Yeree Suh énekesként és színészként egyaránt csúcsteljesítményt nyújtott” – írta a Fidelio a Fesztiválzenekar és a dél-koreai szoprán 2014-es közös hangversenye után. Az énekesek ezúttal is kort megidéző öltözékben lépnek fel, és barokk gesztusokkal dúsítják előadásukat.A három részre tagolt Hasse-darabba először egy kis téboly ékelődik: Geminiani La Follia („őrület”) című concerto grossója. A folia az egyik legrégebbi európai zenei vándormotívum: egészen a 16. század elejéig követhető vissza – eredetileg szenvedélyes termékenységi tánc lehetett. A témát több mint százötven zeneszerző használta fel; Geminiani is Corelli egyik hegedűszonátáját dolgozta át.A második intermezzo után a hegedűverseny atyjaként számon tartott Torelli ünnepi hangulatú, dallamos karácsonyi concertója hangzik el, majd a hangverseny a harmadik intermezzo virtuóz duettjével ér véget.

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!