Program


Barabás Lőrinc & Szegedi Szimfonikus Zenekar bemutatja: Játék - Egy nem létező film zenéje

Barabás Lőrinc & Szegedi Szimfonikus Zenekar bemutatja: Játék - Egy nem létező film zenéje

Különleges budapesti premierre készül hazánk egyik legismertebb jazz-trombitása és a Dél-Alföld legjelentősebb zenei együttese: Barabás Lőrinc Játék című művét mutatják be elsőként a Várkert Bazárban.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 6. vasárnap, 19:00

A darab több zenei stílust ötvöz, felsejlik benne a klasszikus versenyművek, a huszadik századi repetitív zene, a népzene, a romantikus korokat idéző filmzenék és a hetvenes évek szintetizátorainak világa, mindez szóló trombitára és szimfonikus zenekarra hangszerelve. A közönség végigkövetheti a szólóhangszer útját, ahogyan bejárja az egymásból születő és egymáshoz folyondárszerűen kapcsolódó hangulatokat.

Az este folyamán megszólal Barabás Lőrinc Macskakő és Metamorfózis című szerzeménye is. A jazz és az elektronika világa egyedi fúzióban kel életre a Gyüdi Sándor karmester által vezetett szegedi szimfonikusokkal közösen. 

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a hazai improvizatív zenei élet aktív szereplője és egyik mozgatórugója. Az elmúlt tizenhét évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára. Olyan eseményeken tett szert szélesebb nemzetközi ismertségre, mint például a Montreaux Jazz Fesztivál, a londoni iTunes fesztivál, ahol Valerie June-nal játszott közösen, de olyan előadókkal is osztozott már a színpadon, mint a Thievery Corporation, Bonobo vagy Erik Truffaz.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar történetének kezdetei a XVIII. századra nyúlnak vissza, állandó szimfonikus együttesként 1919 óta működik, 1969-től városi intézmény, a koncertezés mellett bázisa Szeged aktív operaéletének. Az együttes szinte egész Európát bejárta, nagy sikerrel mutatkozott be Kína, Tajvan, Szingapúr és Brazília közönsége előtt. Lemezei a Hungaroton mellett olasz, spanyol, német, osztrák, dán, belga, angol és amerikai cégeknél jelentek meg.

 

Minden, a programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövess minket!


További ajánlataink


Vígszínház jegyelővét!

Vígszínház, Pesti Színház, Házi Színpad

Elindult a jegyértékesítés a Vígszínház 2024. júniusi előadásaira!

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!