Program


Balog József zongoraestje
2

Balog József zongoraestje

Nemzedéke legtehetségesebb zongoristáinak egyike, s ez nem csak afféle üres frázis, tekintettel arra, hogy maga Kocsis Zoltán is így gondolta – nem véletlenül kérte fel Balog Józsefet többször is a Nemzeti Filharmonikusok szólistájának.
 több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 26. vasárnap, 19:30


Rameau:
    G-dúr szvit
Tansman:
    5. zongoraszonáta (Bartók emlékére)
SZÜNET
Kodály:
    Meditáció Debussy egy motívuma fölött
Kodály:
    Hét zongoradarab, op. 11 – 3. Esik a városban; 2. Székely keserves
Lajtha:
    Mesék – zongoraciklus (részletek)
Bartók:
    Három csíkmegyei népdal, BB 45b
Bartók:
    Tizennégy bagatell, BB 50 - 6. Lento
Bartók:
    Allegro barbaro, BB 63
Boulez:
    Incises

Balog József (zongora)

Nemzedéke legtehetségesebb zongoristáinak egyike, s ez nem csak afféle üres frázis, tekintettel arra, hogy maga Kocsis Zoltán is így gondolta – nem véletlenül kérte fel Balog Józsefet többször is a Nemzeti Filharmonikusok szólistájának. Hihetetlen munkabírással és alázattal dolgozik, és elképesztő repertoárt tart kézben, amit a Zeneakadémia zongoraestje is tükröz: a nyitó Rameau-darab és a záró Boulez-mű keletkezési idejét közel háromszáz év választja el egymástól. De nemcsak repertoárjának zenetörténeti szélessége, hanem a különlegességek iránti vonzódása is egyedivé teszi napjaink zongoristamezőnyében. Ez is kiolvasható koncertjének műsorából, hiszen három gyakrabban játszott Bartók-mű mellett ritkán hallható Kodály- és Lajtha-műveket is megszólaltat. S ha még valamit meg kell említeni vele kapcsolatban, az az elképesztő technikai és szellemi virtuozitás. Pierre Boulez több mint tízperces kompozícióját, az Incises-t Balog Józsefen kívül alig néhány zongorista játssza az egész világon.

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövess minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Killer Queen

Erkel Színház

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show, a számtalanszor díjazott és méltatott világhírű Killer Queen együttes érkezik egy felejthetetlen koncertre!

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!