Program


BAJKÓ ZENEKAR KONCERT ÉS TÁNCHÁZ

BAJKÓ ZENEKAR KONCERT ÉS TÁNCHÁZ

Bajkó Zenekar: Párosan
Lemezbemutató koncert és táncház a Fonó Budai Zeneházban



 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 22. péntek, 20:00

„Úgy hajnal felé, mikor fáradt a láb és a fej elnehezült, a gondolatok a szívből kívánkoznak ki. Sorsukat éneklik, lelkük koloncaitól könnyebbülnek így meg, madaras jókedvüket osztják meg társaikkal, szerelmüknek üzennek és válaszolnak, élőt siratnak és halottat áldanak, katonának mennek, házasodnak, meghalnak. Az énekekben felfedezhetik sorsukat nem csak a városlakó emberek, akiknek kevés közük van ehhez a kultúrához, de magyarok és nem magyarok egyaránt.” (Kelemen László)

E gazdag zenei hagyomány bemutatására vállalkozik a Bajkó Zenekar, amikor zenei barangolásra invitálja az érdeklődőket. Új lemezükre párosával válogattak összeállításokat Erdély számukra legkedvesebb vidékeiről. A Bajkó Zenekar tagjai mellet a lemezen hallhatjuk még énekelni a marosvásárhelyi Demeter Pannit és a nagyközönség számára a „Fölszállott a Páva” népzenei vetélkedőben bemutatkozó Sőregi Annát. Virtuóz cimbalomjátékával Enyedi Tamás színesíti a zenekar összeállításait. Mindannyiójukhoz jó barátság köti a zenekar tagjait, ennek is köszönhető, hogy a lemez megálmodásakor a közös műhelymunka lehetősége hamar megfogalmazódott. A „Párosan” nevet viselő albumot a zenekar délvidéki turnéja után most először hallhatjuk élőben Budapesten, a Fonó Budai Zeneházban.

A Bajkó Zenekar 2013 tavaszán alakult Budapesten négy lelkes, muzsikát kedvelő, vidéki fiatalból. A zenekar legfőbb összetartó ereje a barátság és a zenei fejlődésre való közös igény. A magyar népzene mindannyiójuk életének meghatározó része. Legfontosabb számukra az együtt zenélés élményének valódi megélése. Az együttes autentikus dallamokat szólaltat meg, merítve a Kárpát-medence számos szegletéből. Rendszeresen muzsikálnak táncházakat Budapesten és környékén, továbbá Szegeden, de muzsikájukkal megfordulnak a világ számos más pontján is. A teljesség igénye nélkül játszottak már Kínában, Belgiumban, Svájcban, Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában, Oroszországban és Svédországban.
 
A zenekar tagjai: Kálmán Bence – hegedű, Horváth Balázs - hegedű, Weingart Csaba – brácsa, Varga Balázs - bőgő

Közreműködik: Demeter Panni - ének, Sőregi Anna - ének, Enyedi Tamás - cimbalom

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

bohózat két felvonásban

Kövessen minket!


További ajánlataink


akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Európa Kiadó Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!