Program


Bágyi Balázs New Quartet és Li Xiaochuan – Jazz Showcase

Bágyi Balázs New Quartet és Li Xiaochuan – Jazz Showcase

A negyvennégy éves dobos-zeneszerző, Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, aki csaknem két évtizede vezeti saját zenekarait.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 4. szombat, 20:00

Szokatlanul dallamos, „táncoló” dobolási stílusa önmagában is komplex zenei élményt nyújt. Előző kvartettje, az etnojazzre épülő, magyar-amerikai Eastern Boundary 2004-től 2011-ig működött, s ebben a periódusban jó néhány hazai és külföldi fesztiválon aratott nagy sikert. Új kvartettjének stílusa a post-bop elemeiből építkező, akusztikus kortárs jazz. Ebben az együttesben Bágyi mellett a Hollandiában diplomázott szaxofonos, Lakatos „Szoszó” Sándor, a Junior Prima-díjas, klasszikus iskolázottságú zongorista, Oláh Dezső és a számos zenekarban bizonyított nagybőgős, Oláh Péter hallható.
A Bágyi Balázs New Quartet túlnyomórészt a zenekarvezető szerzeményeit játssza. A 2017. évi Jazz Showcase szombat esti koncertjén vendégük lesz a virtuóz kínai jazztrombitás, a 2001 óta világszerte koncertező Li Xiaochuan. Kína az elmúlt időszakban - a művészeti élet számos más területéhez hasonlóan - a jazzben is robbanásszerű fejlődésen ment keresztül. Az új generáció nemzetközi szinten is sikeres képviselője Li Xiaochuan, aki az Egyesült Államokban (University of North Texas) szerzett mesterdiplomát, s az elmúlt tizenöt évben olyan művészekkel játszott együtt, mint Billy Drummond, Uri Caine, Louis Nash és Tito Puente Jr. 2014-ben Eddie Gomez Grammy-díjas amerikai nagybőgős mentorálásával és aktív közreműködésével készítette el New Age című szólólemezét, amelyet Európában és Amerikában is kedvezően fogadott a kritika. Ennek köszönhetően lett 2015-ben a Pat Metheny Unity Group távol-keleti turnéjának vendégszólistája.

Bágyi Balázs New Quartet:

Lakatos „Szoszó” Sándor -szaxofon
Oláh Dezső -zongora
Oláh Péter -bőgő
Bágyi Balázs - dob
Vendég:
Li Xiaochuan -trombita

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!