Program


Bach - Berio / Bach / Bartók ( Concerto Budapest & Ránki Dezső - zongora )

Bach - Berio / Bach / Bartók ( Concerto Budapest & Ránki Dezső - zongora )

Concerto Budapest

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 28. péntek, 19:30

Műsor:
J. S. Bach–Berio: A fúga művészete, BWV 1080 – Contrapunctus XIX
J. S. Bach:g-moll zongoraverseny, BWV 1058
J. S. B ach: A-dúr zongoraverseny, BWV 1055
SZÜNET
Bartók: Concerto zenekarra, BB 123
Közreműködik: Ránki Dezső zongora
Vezényel: Keller András

Nem minden zenész hisz Istenben, de mindegyikük hisz Bachban - tartja a mondás, amelynek igazságát többen is igazolni fogják ezen a koncerten. Így például a szüntelenül kísérletező huszadik századi klasszikus, Luciano Berio, aki egyik utolsó, 2001-es munkájában 23 tagú zenekarra hangszerelte át A fúga művészete contrapunctus-sorozatának utolsó, gyakran elemzett darabját. S természetesen Bach előtt hódol a kétszeres Kossuth-díjas Ránki Dezső is, aki Keller Andrással és zenekarával együttműködve két billentyűs versenyművet is előad a program első felében: az a-moll hegedűversenyből lelkedzett g-moll koncertet és a vélhetően azóta elveszett oboa d'amore-versenyművön alapuló A-dúr zongoraversenyt. Ahogy Berio átirata, illetve A fúga művészete, úgy Bartók Concertója is az életmű utolsó szakaszát reprezentálja. 1944-ben maga a zeneszerző így jellemezte a Concertót: „A mű általános hangulata – a tréfás második tételtől eltekintve – fokozatos átmenetet képvisel az első tétel komolyságától és a harmadik gyászos siratóénekétől a zárótétel életigenléséig.”

Ajánlatunk


Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket az MVM Dome-ban, Budapest szívében.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!