Program


Bábelna - Keleti Nyitás

Bábelna - Keleti Nyitás

„Másrészről meg szó sincs feketékről – mert a néger szót már rég nem használjuk Gusztáv – hanem Azerbajdzsánról van szó. Akik tulajdonképpen a távoli rokonaink. Nézd meg a zászlójukat, meg nézd meg a székely lobogót! Szinte egyforma! Hát még a honfoglalásunk is együtt volt, de ne is menjünk bele, hiszen – többek közt – erről is szól majd ez a…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 10. szerda, 19:00

Bábelnán, a húsipari szövetkezetben nem mennek jól a dolgok. Az üzem haldoklik. Azonban egy új, azerbajdzsáni befektető megveszi a céget, és hoz magával ötven azeri húsipari dolgozót is, a komplett családjaikkal együtt.
Az üzem dolgozói tiltakoznak, megrongálják az új tulajdonos autóját is. Trágár szórólapokat terjesztenek az üzem területén.
Zoltán, a cég régi-új személyzetis kulturális ajándékkosárral próbálja meggyőzni az üzem dolgozóit – az előadás nézőit -, hogy az azeri családok és munkások befogadása nagyszerű dolog. A helyszín az üzemi ebédlő. A kultúrális ajándékkosár jeleneteket vonultat fel a magyar történelem ezer évéből – Szent Istvántól egészen a huszadik századig, amely jelenetek tanulsága, hogy a befogadás és a nyitottság milyen hasznos volt a magyar nemzet számára. A jelenetek művészi színvonalát nagyban forgácsolja, hogy Zoltán, és az üzem portása Gyula játssza az összes szerepet a műsorban. Továbbá forgácsolja az is, hogy a műsor legelején megérkezik Gusztáv, a legjobb hentes az üzemben, akinek nem szólt senki, hogy itt műsor van. Mellesleg ő az üzem szakszervezeti vezetője, valamint a Bábelnai Gárda önvédelmi jellegű tömörülés vezetője is. Kifejezetten nem hiányzott Zoltánnak, hogy itt legyen. Azonban, hogy Zoltán szavaival éljünk: „a show viszont mászt gó án”, azaz a direkt kritikai közeg sem tántorítja el a lelkes személyzetist, hogy átadja a kosarát.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!