Program


Azt beszélik! Mi igaz belőle? - budapesti legendák nyomában II.  - Kardnyelők, kémek, kéjnők a budap
5

Azt beszélik! Mi igaz belőle? - budapesti legendák nyomában II. - Kardnyelők, kémek, kéjnők a budap

Kordos Szabolcs, az Egy város titkai című könyv szerzőjének segítségével ezen az estén felfedjük néhány ikonikus szórakozóhely történetét. A Király utcai Kék macska az első állomásunk, amelyről még Jókai Mór és Mikszáth Kálmán is megemlékezett – nem éppen dicsérő szavakkal. A következő ital már a Meteor szállóban vár bennünket..

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 15. csütörtök, 17:30

Budapest mindig is „bűnös város” volt, tele éjszakai kísértéssel, világszínvonalú mulatókkal. Kordos Szabolcs, az Egy város titkai című könyv szerzőjének segítségével ezen az estén felfedjük néhány ikonikus szórakozóhely történetét. A Király utcai Kék macska az első állomásunk, amelyről még Jókai Mór és Mikszáth Kálmán is megemlékezett – nem éppen dicsérő szavakkal. A következő ital már a Meteor szállóban vár bennünket, ahol kardnyelők és állástalan primadonnák között egy komor úr, bizonyos Ady Endre üldögélt oly gyakran. A Nagymező utcai Arizona sokáig a csillogás és a szórakozás fellegvára volt, majd emberi tragédiák egész sora árnyékolta be tündöklését. Végül betérünk a Mambo bárba, ahol Kádár titkosszolgálata kukkolta a kéjelgőket – már amikor épp működött a mikrofon.

Kordos Szabolcs szórakoztató és könnyed, de nagyon is tanulságos városi sztorizásra hívja önöket a Budapesti Történeti Múzeumba.

Zenei közreműködő: Báder Ernő - hegedű, Márkus Liza - ének, Vörös Tamás - gitár

A programjegy mellé normál múzeumi  belépőjegy vásárlása NEM szükséges. A jeggyel megtekinthető a BTM Vármúzeum minden jelenleg futó kiállítása.

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (Budavári Palota E épület – 1014 Budapest, Szent György tér 2.),  -1 szint, Gótikus terem

Megközelítés: https://www.varmuzeum.hu/latogatasi-informaciok.html

 

Ajánlatunk


zenés party két részben

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

Az Urban Verbunk legújabb produkciója egy formabontó előadóművészeti koncepción alapuló előadás, amely a magyar néptánc gazdag kulturális örökségére épülve felhívja…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!