Program


Az út eleje – Az út vége • 4.3 / BTF 2019

Az út eleje – Az út vége • 4.3 / BTF 2019

Az út eleje – Az út vége • 4.3
Etűdök - felsőfokon

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 10. szerda, 17:00

    Chopin: Etűdök – részletek
    Szkrjabin: Etűdök – részletek
    Debussy: Etűdök – részletek
    Ligeti: Etűdök – részletek
    Schumann: Etűdök pedálzongorára, op. 56 (kamarazenei átirat)

Az etűd műfaja számos zeneszerzőnél nem valamilyen mechanikus, az adott hangszer játéktechnikai fogásaira szorítkozó darabot jelöl, hanem művészetük legmagasabb regisztereit képviselő remekműveket. Chopin etűdjei például – melyek közül az első, op. 10-es sorozatot a szerző még tizenéves korában írta – a mai napig rendszeresen szólalnak meg a koncerttermekben.
Egyes komponisták – mint amilyen Szkrjabin is volt – egész pályájuk során írtak etűdöket, más szerzők (Debussy vagy Ligeti György) pedig a pálya utolsó szakaszában kezdtek el érdeklődni iránta. Ligeti etűdjeinek harmadik, befejezetlenül maradt sorozata elnyerte a Grawemeyer-díjat, korunk egyik legjelentősebb kortárs zenei elismerését.
A koncerten Chopin, Szkrjabin, Debussy és Ligeti mellett Schumann eredetileg pedálzongorára írt etűdjei szólalnak meg különböző kamarazenei átiratokban.

Ajánlatunk


Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben az EDDA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

LA VOCE VITA

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Erkel Színház

Koltai Róbert a La Voce Vita sztárvendégeként. Az év duettkoncertje Szekeres Adriennel, László Boldizsárral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!